Всі знають, що три кити, на яких тримається нація - це територія, мова та культура. В свою чергу багато хто вважає, що українська культура тримається на ентузіастах і сподвижниках. Один з таких живе на Волині, у славному місті Луцьку. Так, лучанин Павло Цапюк відомий тим, що у кризові моменти для держави намагається зі своїми друзями-ентузіастами налагодити виробництво дефіцитних і потрібних речей. Стало відомо про його черговий винахід.

Луцьк рішуче готується до оборони від російських загарбників. Винахідник Павло Цапюк також докладає до цього багато зусиль та часу. Відомо, що разом зі своєю командою він працює одразу над кількома проектами для війни.

Так, у розробці нині перебуває катапульта для метання "коктейлів Молотова". Її назвали ДжаВолина (назва виробу співзвучна з джавеліном).

Вже навіть відбулося випробування першого експериментального зразка цього винаходу - катапульта влучно та далеко жбурнула коктейль Молотова. Надалі хочуть випробувати більш потужний заряд.

Завдяки цьому пристрою у Луцьку сподіваються відбивати атаки ворога. Поки невідомо, скільки екземплярів такого винаходу вже створили у місті.

До слова, також Павло Цапюк намагається налагодити власне виробництво дуже дефіцитних і таких потрібних сьогодні кровоспинних турнікетів для військових.

Популярні новини зараз

Достойними чоловіками не стануть: за чоловіків цих знаків Зодіаку заміж краще не виходити

Секретні інгредієнти, з якими тушкована капуста стане неземним смаколиком

Українцям призначатимуть ліки за новими правилами: які тепер діють обмеження

Українців, які виїжджають до Польщі, попередили про важливе нововведення

Показати ще

Раніше "Hyser" писав про те, що Росія готує другу хвилю вторгнення, про що вже попередили українців.

Також наш портал повідомляв, що російські офіцери переходять на бік ЗСУ.

Нагадуємо, що Зеленський розповів про потужні удари по армії Путіна.