Схоже, захід і США вже не приховують, що після того, що Путін зробив з Україною, вони всерйоз хочуть зруйнувати Росію.

Так, в суботу, 5 березня, стало відомо, що фінансові компанії Visa і Mastercard припиняють свою діяльність в Росії. Компанії планують ввести обмеження на транзакції в РФ вже найближчим часом.

Про причини такого рішення заявив глава "Visa Inc" ел Келлі. Так, за його словами, обмеження роботи платіжних систем пов'язано з військовою операцією на Україні, а війна і поточна загроза миру і стабільності йдуть в розріз з цінностями компаній.

"Ми змушені діяти після неспровокованого вторгнення Росії в Україну і неприйнятних подій, свідками яких ми стали. Ми шкодуємо про вплив, який це матиме на наших шановних колег, і на клієнтів, партнерів, продавців і власників карток, які ми обслуговуємо в Росії, але по-іншому ми не можемо", - сказано в прес-релізі Visa.

ДО РЕЧІ, оголошення прозвучали після того, як кілька великих корпорацій заявили, що вони розривають або намагаються розірвати всі зв'язки з Росією, включаючи BP, Shell, General Motors і Maersk.

Популярні новини зараз

Як солянка, але краще: пікантний суп із копченостями та булгуром, рецепт

Чергова перемога: бійці ГУР зачистили завод у Вовчанську від росіян та передав його ЗСУ

Аномальна осінь огорне Україну: з дня на день погода по-справжньому здивує

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Для росіян це означає, що випущені в Росії карти не працюватимуть за її межами, а випущені карти за межами Росії - не працюватимуть в Росії. При цьому випущені раніше російськими банками карти продовжать працювати до терміну їх дії.

Також картами, які випущені на території Росії, не можна буде оплатити товари в інтернет-магазинах.

Відразу після заяви "Visa Inc", Mastercard теж повідомив про припинення угод в РФ.
"Випущені в Росії карти більше не будуть підтримуватися мережею Mastercard, а карти Mastercard, випущені за кордоном, не будуть працювати в торгових точках і банкоматах в Росії", - роз'яснила компанія.
До речі, в Росії з цього приводу не засмучуються. Так, стало відомо, що кілька російських банків найближчим часом почнуть випускати карти з використанням системи китайського карткового оператора UnionPay в поєднанні з російською мережею "Мир".

Заяви про перехід на UnionPay надійшли від Ощадбанку, найбільшого російського кредитора, а також Альфа-Банку і Тінькофф.

Раніше Hyser писав, що російські десантники відмовилися служити Кремлю і захоплювати Одесу.

Також наш портал повідомляв, що Європейський союз офіційно відключає сім російських банків від міжнародної системи платежів SWIFT.

Нагадаємо, що до Росії вже почали відправляти перші ешелони з тілами російських солдатів, які намагалися захопити Україну