Стало відомо, чи потрібно українцям в період війни оплачувати комунальні послуги

Після нападу Росії багато українців залишилися без можливості заробляти, і їх цікавить питання, чи потрібно в такий час платити за комунальні послуги. Експерт у сфері житлово-комунального господарства Христина Ненно заявила, що на час вторгнення українці можуть не оплачувати ЖКП, однак офіційного підтвердження цієї інформації поки немає. Про це повідомляє iнформаційний портал "Today".

За словами експерта, під час воєнного стану, який в Україні ввели після того як російські війська вторглися на територію нашої країни, за несвоєчасну оплату комунальних послуг не нараховується пеня. Тобто за саму комуналку платити таки доведеться.

У свою чергу представники компанії "Нафтогаз" радять українцям оплачувати свої рахунки за блакитне паливо по можливості. При цьому в компанії відзначили, що в лютому частина українців заплатила за газ вчасно і в повному обсязі.

Нагадаємо, що з 14 лютого поточного року в українців з'явилася можливість платити за комунальні послуги за допомогою програми "єПідтримка", в рамках якої кожен українець, який прищепився від коронавірусу отримував тисячу гривень. Правда, стосується це тільки українців у віці старше 60 років.

Що стосується податків, то в Державній податковій службі заявили, що на час воєнного стану платників податків не штрафуватимуть за прострочення платежів або несвоєчасну здачу звітностей, оскільки воєнний стан є форс-мажорною обставиною.

Популярні новини зараз

Водіїв залишать без грошей: за нове порушення доведеться викласти 17 тисяч гривень

Без проблем можна з'їсти відразу 4 штуки: рецепт соковитих м'ясних котлет із пшоном по-єврейськи

Шикарний вигляд, городина за вікном та росіяни-сусіди: де живе Олег Винник у Німеччині

Надя Дорофєєва відверто розкрила свій бутон: ось це ракурс

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про те, що неправильно припарковані машини забиратимуть на потреби армії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час повітряного бою загинув один з кращих пілотів-винищувачів у світі.

Також "Hyser" писав, що російські війська збираються вдарити по Росії і звинуватити в цьому Україну.