Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розповів, чим закінчився другий раунд переговорів між українською та російською стороною.

Переговори проходили на території Білорусі.

Подоляк зазначив, що сторонам вдалося "досягти" розуміння з деяких питань.

Сторони досягли розуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів і продуктів харчування в місця найбільш запеклих боїв, з можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли буде здійснюватися евакуація в секторах, де вона поводиться", - зазначив він.

На жаль, припинення вогню планується не по всій Україні. За словами Подоляка, це буде можливо тільки в тих місцях, де будуть організовані гуманітарні коридори на час проведення евакуації.

"З цією метою найближчим часом будуть організовані спеціальні канали зв'язку та взаємодії і будуть сформовані відповідні логістичні процедури", - сказав він.

Популярні новини зараз

Українцям призначатимуть ліки за новими правилами: які тепер діють обмеження

Сергій Жадан повідомив про трагедію, та сама жінка померла

Шикарний вигляд, городина за вікном та росіяни-сусіди: де живе Олег Винник у Німеччині

Взимку ви точно не пошкодуєте, відкриваючи банку за банкою: рецепт маринованих баклажанів, які готуються цілими

Показати ще

"На превеликий жаль, ми не отримали тих результатів, на які розраховували", - прокоментував він підсумки другого раунду переговорів.

За словами Подоляка, сторони "досить детально" обговорили гуманітарний аспект, тому що багато міст зараз знаходяться в оточенні, і ситуація з продуктами харчування, медикаментами, можливістю евакуації драматична.

Він також додав, що в максимально найближчі терміни буде організовано третій раунд переговорів між Україною і Росією.

Тим часом, як ми повідомляли, армія РФ почала бомбити мирні села. У мережі з'явилися фото наслідків.

Раніше повідомлялося, що колони голодних російських солдатів залишають Україну.

Нагадуємо, що російські солдати почали масово здаватися в полон, оскільки не очікували, що їм чинитимуть такий опір на Україні.