Рано вранці 24 лютого президент РФ Володимир Путін у відеозверненні оголосив про "спеціальну військову операцію" по "захисту" Донбасу. Відразу ж у всіх у великих містах України сталися вибухи-Росія на чолі з Путіним почала війну проти України. Обстріли українських міст і сіл тривають восьму добу.

Так, 1 і 2 березня стали чорними днями для Харкова, так як один з найкрасивіших і упорядкованих міст Східної Європи планомірно знищують окупанти. Відомо, що повітряна атака сталася з Бєлгорода-російського міста, розташованого в 40 км від російсько-українського кордону і в 70 км від Харкова.

Села під Харковом теж потрапили під обстріл і тепер там не просто неможливо жити, але сльози навертаються від побаченого.

Так, стало відомо, що в ніч на 3 березня 2022 року російські війська здійснили авіаналіт на село Яковлівка, в п'яти кілометрах від Мерефи, Харківської області. І це при тому, що в селі на 600 жителів немає ніякої військової інфраструктури.

Після бомбардування повністю знищені 35 житлових будинків, а також були знищені всі автомобілі жителів села і господарські будівлі. У Яковлівці були школа, дитячий садок, клуб, амбулаторія і два магазини.

Популярні новини зараз

Чергова перемога: бійці ГУР зачистили завод у Вовчанську від росіян та передав його ЗСУ

Ідеально для тих, у кого мало часу: рецепт соковитих та апетитних бутербродів з яйцем, сиром та ковбасою на сковорідці

Не буде поразки ні України, ні росії: чеський президент попросив Зеленського бути реалістичним

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще
Також за повідомленням рятувальників, відомо, що в результаті ворожих обстрілів села Яковлівка Харківської області загинули як мінімум три людини, поранення отримали сім місцевих жителів, ще 10 були врятовані з-під завалів.
Зараз у селі залишається до 500 жителів. Їм запропонували переїзд, але за словами голови, вони відмовилися.

"Ворог так боїться звичайних українських селян, що почав цинічно знищувати цілі села", - написали рятувальники.

На місцях завалів працюють 20 осіб з особового складу ДСНС та три одиниці рятувальної техніки. Рятувальна операція триває.

Раніше повідомлялося, що колони голодних російських солдатів залишають Україну.