Сьогодні, 3 березня, йде восьмий день війни, яку розпочала Росія під приводом "операції порятунку російськомовного населення". Ворог обстрілює Київ, Харків, Житомир, йде з Білорусі та сходу. В таких умовах найскладніше доводиться людям похилого віку та соціально незахищеним вествам населення. Президент України Володимир Зеленський пообіцяв їм, що не залишить їх сам на сам з бідою та голодом.

В Україні, попри воєнний стан, сьогодні, 3 березня, почали виплачувати пенсії. Так, генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський повідомив, що "Укрпошта" розпочала доставку пенсій та субсидій для понад 3 мільйонів клієнтів по всій території України.

"Незважаючи на якісь складності, „Укрпошта“ обов'язково доставить Ваші виплати де б Ви не були, навіть якщо Ви змінили місце проживання. Інструкція додається. Будь ласка, повідомте своїм бабусям та дідусям!" — йдеться у повідомленні.

За інформацією міністерки соцполітики Марини Лазебної, наразі соцвиплати нараховані більш ніж 13 мільйонам людей.

Правда, у тому чи іншому регіоні графік виплат може змінюватися з урахуванням поточної ситуації.

До слова, перевірити роботу відділень Укрпошти у конкретному регіоні можна за посиланням.

Популярні новини зараз

Водіїв залишать без грошей: за нове порушення доведеться викласти 17 тисяч гривень

Без проблем можна з'їсти відразу 4 штуки: рецепт соковитих м'ясних котлет із пшоном по-єврейськи

Шикарний вигляд, городина за вікном та росіяни-сусіди: де живе Олег Винник у Німеччині

Аномальна осінь огорне Україну: з дня на день погода по-справжньому здивує

Показати ще

Якщо ж хтось був змушений змінити своє місце проживання через небезпеку для життя, то потрібно зробити наступні кроки:

  • зтелефонувати до Контакт-центру Укрпошти за номером телефону 0 800 300 545 та обрати кнопку 2 – розділ "Пенсії, соціальні виплати та субсидії" (усі дзвінки безкоштовні);

  • або зателефонувати до Пенсійного фонду України за номерами телефонів, які розміщені за посиланням або передати інформацію через електронний кабінет.

Далі інструкція на фото:

Зазначимо, що на днях міністр фінансів Сергій Марченко у своєму відеозверненні до громадян заявив, що пенсії, зарплати та соціальні виплати громадяни отримають у березні вчасно та в повному обсязі. За словами чиновника, це стало можливим завдяк тому, що перевиконання надходжень до держбюджету у лютому становить 24 млрд грн.

Раніше Hyser писав, що у Росії почали відловлювати дітей, які проти вторгнення в Україну.

Також наш портал повідомляв, що ЗСУ вилучили секретні військові документи російської армії - у паперах є інформація про заплановану тривалість вторгнення в Україну.

Нагадуємо, що російські солдати почали масово здаватися в полон, оскільки не очікували, що їм чинитимуть такий опір на Україні.