Дата 24 лютого 2022 року назавжди залишиться в історії незалежної України. Ще б пак, з метою "демілітаризації і денацифікації України" президент РФ Володимир Путін оголосив про вторгнення російських військ в Україну. І ось уже тиждень весь світ засуджує військову агресію Путіна.

Так, після вторгнення Росії в Україну 24 лютого за кордоном, а також в окремих російських містах проходять антивоєнні акції. Від Турина до Токіо, мільйони людей різних національностей виходять на вулиці із закликом зупинити війну.

"Ні" війні говорять і в Росії. Ось тільки кремлівська влада учасників таких мітингів масово затримує. Всього, за даними проекту "ОВС-Інфо", 1 березня, наприклад, були затримані понад 300 осіб, а сумарна цифра становить близько семи тисяч осіб. Як би це парадоксально це не звучало, але є серед них і діти.

Старший науковий співробітник школи актуальних гуманітарних досліджень Інституту суспільних наук Ранхігс Олександра Архипова у своєму Facebook розповіла як п'ятьох діти від 7 до 11 років запакували в автозак за акцію проти війни під посольством України в Москві.

"Діти намалювали плакат і пішли з ним. Всіх їх затримала поліція, спочатку тримали автозаку, потім привезли в ОВС Пресненське. < ... > У батьків відібрали телефони, зв'язку більше немає, на батьків кричать, погрожують позбавити батьківських прав", — написала Архипова.

Як виявилося, дві жінки зі своїми дітьми прийшли до Посольства України, щоб покласти квіти на знак підтримки українському народу, але їх усіх затримала поліція.

Популярні новини зараз

Ця помилка позбавить вас урожаю: як доглядати полуницю восени

Водіїв залишать без грошей: за нове порушення доведеться викласти 17 тисяч гривень

Шикарний вигляд, городина за вікном та росіяни-сусіди: де живе Олег Винник у Німеччині

Проріджування, мульчування, профілактика та підготовка до зими: обов'язково зробіть це з кущами малини

Показати ще

За словами Архипової, батьків з дітьми спочатку хотіли залишити на ніч в ОВС, але через кілька годин отпустілм, коли туди прийшов адвокат.

"Попереду суд, штрафи, батьки бояться самі зрозуміло чого", — додала Архипова.

Раніше Hyser писав про те, що люди голими руками вигнали Російські колони від кордонів міста.

Також наш портал повідомляв, що українці викопали могили для російських військових і приготували хрести.

Нагадуємо, що російські солдати почали масово здаватися в полон, оскільки не очікували, що їм чинитимуть такий опір на Україні.