У мережі з'явилася інформація про те, що російські ЗМІ блокуються на різних майданчиках

Невід'ємною частиною будь-якої війни є інформаційна війна. Великі соціальні мережі, такі як Facebook і TikTok ввели обмеження на доступ до контенту телеканалу Russia Today і агентства Sputnik, так що жителі ЄС не можуть отримати до нього доступ. Крім того, над усуненням російської пропаганди працюють компанії Google і Twitter. Про це повідомляє iнформаційний портал "УНІАН".

Так, віце-президент материнської компанії Facebook Meta Нік Клегг в Twitter заявив про те, що ряд урядів країні Євросоюзу запросили вжиття заходів щодо державних російських засобів масової інформації. З урахуванням того, яка ситуація складається в Україні на сьогоднішній день, на території ЄС буде обмежений доступ до RT і Sputnik.

У свою чергу представник TikTok також заявив про блокування цих ЗМІ на території Європи. Особи, які проживають на території ЄС не зможуть отримувати доступ сторінкам або роликам, пов'язаним з RT і Sputnik.

Вжиття заходів готують і в Google Europe, де заявив, що у зв'язку з війною на території України канали RT і Sputnik на відеохостингу YouTube будуть заблоковані на території всієї Європи.

Нарешті, Twitter почав маркувати акаунти співробітників Sputnik та інших російських пропагандистських засобів масової інформації. Крім того, видимість контенту, виробленого такими ЗМІ почала знижуватися.

Популярні новини зараз

Подорожчають не тільки продукти, комуналка і пальне: Київстар, lіfecell і Vodafone накрутять тарифи

Сергій Жадан повідомив про трагедію, та сама жінка померла

Не буде поразки ні України, ні росії: чеський президент попросив Зеленського бути реалістичним

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у готелях Єгипту українські відпочиваючі почали бити російських туристів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у полон здалися чергові російські військові.

Також "Hyser" писав, що під час боїв на території України була вбита "права рука" Рамзана Кадирова.