Росія може залишитися без SWIFT через кілька діб.

На цей рахунок висловився представник топ-менеджменту Центробанку Єврозони, який зазначив, що відключення Росії від міжнародної онлайн-системи SWIFT відбудеться буквально в найближчі дні, коли буде прийнято відповідне рішення. Про це пише "Главред".

Росію вже через пару днів відключать від SWIFT, фото: Українська правда

Хоч остаточне рішення з цього питання і не було поки прийнято, представник топ-менеджменту SWIFT вважає, що це неминуче відбудеться. При цьому керуючий Центробанком Єврозони додав, що такого рішення може бути недостатньо. Уточнюється, що він зробив наступну заяву:

"Чи достатньо цього? Ні. Чи потрібно це? Абсолютно. Санкції мають сенс тільки в тому випадку, якщо є витрати для обох сторін і це буде дорого", ‒ сказав він.

Росію можуть відключити від SWIFT через кілька діб, фото: ВВС

До слова, про те, що відключення Росії від SWIFT офіційно підтримав Кіпр, повідомив нещодавно міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Водночас президент України Володимир Зеленський додав, що Італія також погодилася на відключення. Також за його словами, Україна може стати частиною ЄС.

"Це початок нової сторінки в історії наших держав", - підсумував своє звернення Зеленський.

Однак Україні ще потрібно домогтися згоди Угорщини на відключення Росії від SWIFT. Але офіційно Будапешт все ще виступає проти цього.

Раніше "Hyser" писав про те, що означають потужні санкції проти Росії.

Також наш портал повідомляв, що Україна просить Червоний хрест відправити тіла російських солдатів на батьківщину в Росію.

Нагадуємо, що українські військові розбили російські танки, змусивши ворога відступити.