У мережі з'явилася детальна інформація про те, як європейські санкції позначаться на житті росіян

Російський уряд може заарештувати вклади росіян в тому випадку, якщо ЄС і США заблокують всі кошти, що знаходяться за кордоном. Про це інформаційному порталу "News.ru" заявив депутат Держдуми від КПРФ Микола Ареф'єв, коли коментував заяву експерта Михайла Хазіна про небезпеку конфіскації заощаджень.

В даний момент у Росії є 640 мільярдів золотовалютних резервів, що знаходяться за кордоном. Крім цього, там же знаходиться 14 трильйонів рублів Фонду національного добробуту олігархів і 470 мільярдів доларів капіталів олігархів.

У числі санкцій проти Росії може бути застосовано відключення від міжнародної платіжної системи SWIFT і заборона на обмін валют. Крім усього іншого, Європейський Союз бажає стягнути з РФ 290 мільярдів доларів за застосування імпортозаміщення.

Якщо все це станеться, то у Кремля не залишиться іншого виходу, крім як арешт всіх вкладів населення, які налічують близько 60 трильйонів рублів. Говорячи про повернення цих коштів, депутат нагадав про повернення радянських вкладів, які згоріли в 1990 році.

За словами Ареф'єва, пройде не один десяток років, перш ніж уряд зможе розплатитися, проте до того моменту все це знищить здешевлення валюти.

Популярні новини зараз

Гірчиця та фацелія – не єдині: який сидерат допоможе відновити родючість ґрунту

Проріджування, мульчування, профілактика та підготовка до зими: обов'язково зробіть це з кущами малини

Ідеальний час для посадки озимої цибулі: найкращі сорти для казкового урожаю

Вагітна дружина Володимира Остапчука розповіла про весілля та вінчання: "Це треба через 15 років"

Показати ще

Нагадаємо, раніше член української делегації в ТКГ по Донбасу Сергій Гармаш заявив, що санкції проти РФ необхідно було вводити ще до того, як російські війська вторглися на територію України. Тим не менш, він зазначив, що введені санкції нададуть руйнівний удар по російських елітах.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі з'явилося відео повітряного бою під Києвом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗСУ збили 5 російських літаків.

Також "Hyser" писав, що українцям пояснили, чому зараз небезпечно їздити на машинах.