Мало хто знає, що справжнє ім'я знаменитого радянського і російського актора театру і кіно Геннадія Юхтіна-Геній. Саме так його назвали батьки і воно виявилося пророчим. Ось тільки в 10 років, коли хлопчик залишився сиротою (мати загинула на фронті, а батько помер від ран), в дитячому будинку його стали називати по-іншому. Але це вже зовсім нічого не змінило в його долі, яка обірвалася раптово у віці 89 років.

Так, стало відомо, що менше півтора місяця не дожив до 90-річчя знаменитий радянський і російський актор Геннадій Юхтін, потрапивши під удар "омікрона". Про те, що 18 лютого 2022 року помер улюблений актор мільйонів і неймовірно світла людина, повідомив Союз кінематографістів Росії.

Артист останнім часом дуже скаржився на погіршення стану здоров'я, тому він часто потрапляв до медичного закладу. Так, вперше Юхтіна госпіталізували в московську лікарню 11 лютого, і у артиста діагностували коронавірус.

Відомо, що як тільки зірці вітчизняного кінематографа стало краще, він попросився додому, і це стало фатальним рішенням, так як 15 лютого він знову опинився на лікарняному ліжку у важкому стані. Актор помер 18 лютого 2022 року, йому було 89 років.

Геннадій Юхтін прославився як радянський і російський актор театру і кіно, він заслужений артист РРФСР і народний артист Росії. Мільйонам росіян Юхтін запам'ятався завдяки стрічці"Весна на Зарічній вулиці". Всього ж на рахунку актора - ролі в більш ніж 120 картинах і серіалах.

Так, глядачі знають Геннадія Юхтіна за ролями у стрічках "Акваланги на дні"," Справа Румянцева"," чужа рідня"," Балада про солдата"," звільнення на берег"," Невловимі месники"," Туманність Андромеди"," Помилка резидента"," Брати Карамазови"," Сибириада"," Михайло Ломоносов"," Петербурзькі таємниці"," Ісаєв"," Каменська " та інших.

Популярні новини зараз

Без проблем можна з'їсти відразу 4 штуки: рецепт соковитих м'ясних котлет із пшоном по-єврейськи

Подорожчають не тільки продукти, комуналка і пальне: Київстар, lіfecell і Vodafone накрутять тарифи

Надя Дорофєєва відверто розкрила свій бутон: ось це ракурс

Більше це не займе багато часу: рецепт лінивих голубців за 45 хвилин

Показати ще

Вже сьогодні, 19 лютого, стало відомо про те, що церемонія прощання з артистом, швидше за все, відбудеться в ритуальному залі ЦКЛ у вівторок, 22 лютого 2022 року. Про це заявив представник Спілки кінематографістів Російської Федерації. А ось на якому кладовищі буде похований актор - поки не відомо.

ДО РЕЧІ, дітей у Геннадія Юхтіна немає, так як сім'єю він обзавівся, тільки розмінявши п'ятий десяток. Його обраницею стала випускниця Плеханівки Лідія, яка в останні роки працювала в акторському відділі"Мосфільму".

Цікаво також, що Геннадій Юхтін не раз був на волосині від загибелі. Так, свого часу він міг загинути під колесами збив його авто. Крім того, під час зйомок картини "Гроза над білою" через дуже сильний постановочний вибух Юхтін втратив свідомість і був госпіталізований. А на зйомках фільму "Жайворонок" він ледь не залишився без ноги, коли її мало не переїхали танком.

Раніше "Hyser" писав про те, що не стало відомого українського режисера.

Також наш портал розповів про те, що не стало сценариста легендарного фільму"Друг".

Нагадуємо, що обірвалося життя зірки"Володаря кілець".