Однак багато хто часто стикається з проблемою оформлення пенсійних виплат через відсутність документів про розмір заробітної плати. Йдеться про ті документи, які були видані до 1 січня 2004 року, оскільки після цього часу вся інформація зберігається в електронних джерелах Пенсійного фонду.

У Міністерстві юстиції пояснили, що потрібно робити якщо у потенційного пенсіонера немає документів, які б підтверджували отримання ними заробітною платою в період до 2004 року. Про це інформує сайт газети Факти і коментарі.

У відомстві зазначили, що, якщо людина з 1 січня 1998 року, працювала офіційно, сплачувати всі необхідні податки в ПФУ, роботодавець подавав звіти до Пенсійного фонду, тоді довідку можна на отримати в держреєстрах.

Інформація до 1 січня 1998 року в держреєстрах відсутня. У такому випадку необхідно звернутися на підприємство або до правонаступника підприємства, щоб отримати інформацію, яка допоможе оформити пенсію. Тоді розрахунок визначається виходячи з розміру середньої заробітної плати за відповідною професією на підприємстві, згідно з кожним місяцем роботи, за які були втрачені документи. Якщо такої посади більше не існує, проводиться розрахунок за аналогічною посадою.

У разі, якщо підприємство було ліквідовано або реорганізовано, документи передаються ліквідаційною комісією в архівні установи, тобто інформацію можна спробувати отримати звідти.

У той же час в Міністерстві юстиції зазначили, що повного переліку первинних документів, які необхідні для оформлення пенсії у разі проблем з документами, що доводять пенсійні внески роботодавцем, необхідно звернутися до відомства за докладним інструктажем.

Популярні новини зараз

Українцям призначатимуть ліки за новими правилами: які тепер діють обмеження

Володимир Зеленський підтвердив швидке закінчення війни: "Путін дуже боїться"

Проріджування, мульчування, профілактика та підготовка до зими: обов'язково зробіть це з кущами малини

Українців, які виїжджають до Польщі, попередили про важливе нововведення

Показати ще

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що популярний мобільний оператор України вирішив підвищити тарифні плани.

Нагадуємо, що у Чорнобилі виявили відлюдника.

Також портал Hyser інформував, що синоптики розповіли, коли в Україну прийде справжня весна.