При вживанні неякісної їжі, ваша шкіра обов'язково дасть сигнал, адже вона буде виводити токсини за допомогою червоних запалень, які називають прищі.

При виключенні неправильних продуктів, можна не тільки зменшити кількість прищів, але і повністю від них позбутися.

Нутриціолог Софія Рожко в Instagram пише, що акне є хронічним захворюванням, і людина може мати до нього генетичну схильність.

Виникнення проблеми відбувається в сальній залозі, до якої підключається гіперкератоз (порушення відлущування), а далі – гіперсекреція і гіпертрофія сальної залози, що викликає запалення, порушення мікробіома шкіри.

За шкірою важливо доглядати не тільки зовні, але і внутрішньо. Саме з цієї причини важливо почистити свій раціон. Існує навіть спеціальна дієта для проблемної шкіри, схильної до висипань.

За словами нутриціолога для сяючої шкіри зсередини, необхідно виключити з раціону молоко, яке має в своєму складі інсуліноподібний фактор росту (IGF-1), який стимулює роботу сальних залоз.

Популярні новини зараз

Сергій Жадан повідомив про трагедію, та сама жінка померла

Українців, які виїжджають до Польщі, попередили про важливе нововведення

Анатолій Анатоліч засвітився за кордоном і похвалився цим: "Можу виїжджати за законом"

Ідеальний час для посадки озимої цибулі: найкращі сорти для казкового урожаю

Показати ще

Також виключити їжу з високим глікемічним індексом, а саме солодощі, солодкі напої і фреші, а також рафіновані продукти, які також впливають на рівень інсуліну і роботу сальних залоз.

Поприбирати продукти, багаті вуглеводами в поєднанні з молоком. Таким чином, піца з молоком буде не найкращим продуктом для вашої шкіри.

Також акне часто з'являються у людей, у яких спостерігається непереносимість глютену, хоча науково це ще не доведено. Але виходячи з практики таку картину можна спостерігати досить часто.

Відмовившись від цих продуктів, вже через 2-4 тижні ви зможете побачити перші зміни у вашому вигляді.

Раніше Hyser писав про те, що Леся Нікітюк показала моторошні прищі по всьому обличчю.

Також Hyser повідомляв, що названо список продуктів, що викликають акне.

Нагадаємо, що обличчя жінок набагато швидше старіють від хліба.