Світ кіномистецтва сколихнула чергова сумна новина. У США на 76 - му році життя помер канадський режисер і продюсер Айван Райтман.

Новину про те, що знаменитий кінодіяч помер, повідомила його сім'я. Родичі розповіли, що Райтмана не стало в своєму будинку в Каліфорнії. Що стосується причини смерті, то вона не уточнюється. Також в росЗМІ пишуть про те, що знаменитість помер уві сні.

"Наша сім'я сумує про несподівану втрату чоловіка, батька і дідуся, який навчив нас завжди шукати в житті диво. Ми втішаємося тим, що його робота в якості режисера принесла сміх і щастя незліченній кількості людей по всьому світу. Ми сподіваємося, що ті, хто знав його фільми, назавжди запам'ятають його» - сказано в повідомленні його близьких.

Айван Райтман з'явився на світ в 1946 році в Чехословаччині. Але через деякий час його сім'я перебралася до Канади. Популярність йому як режисерові принесли такі картини як "шість днів, сім ночей«,» Близнюки «і» Мисливці за привидами«,» Дитсадівський поліцейський" і багато інших. В якості продюсера він співпрацював з творчими командами таких кінострічок як «Бетховен, «Євротур» і «убий мене ніжно».

Популярні новини зараз

Сергій Жадан повідомив про трагедію, та сама жінка померла

Аномальна осінь огорне Україну: з дня на день погода по-справжньому здивує

Більше це не займе багато часу: рецепт лінивих голубців за 45 хвилин

Не буде поразки ні України, ні росії: чеський президент попросив Зеленського бути реалістичним

Показати ще

Його дебют у світі кіно відбувся в 1968 році, після виходу на екрани короткометражного кінофільму під назвою «орієнтація». У 1998 році він увійшов до числа засновників кінокомпанії «The Montecito Picture Company».

Раніше "Hyser" писав про те, що не стало відомого українського режисера.

Також наш портал розповів про те, що не стало сценариста легендарного фільму"Друг".

Нагадуємо, що обірвалося життя зірки"Володаря кілець".