Держсекретар Сполучених Штатів Америки назвав дату нападу на Україну

Останнім часом український уряд перебуває в напрузі через ймовірність військового вторгнення Російської Федерації. Кремль може атакувати Україну в будь-який момент, навіть не чекаючи закінчення Олімпіади в Пекіні. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час прес-конференції в Мельбурні, повідомляє iнформаційний портал "Reuters".

За словами Блінкена, в Штатах роблять такі висновки у зв'язку з тим, що Російська Федерація відправила на підступи до України більше кількість військ.

Крім того, Блінкен нагадав про те, що американське посольство в Україні відгукується, а всіх американських громадян в Україні просять негайно покинути територію нашої країни.

Нагадаємо, раніше з даних із супутників, опублікованих американською компанією Maxar Technologies стало відомо, що РФ продовжує відправляти війська і техніку в Республіку Білорусь і Крим. Так, в Білорусі всього в 45 кілометрах від українського кордону була помічена Російська бойова група, А в Криму розташовані реактивні системи залпового вогню, бронетехніка і намети.

Незважаючи на те, що український уряд розраховував отримати військову допомогу від США у разі вторгнення Росії, Джозеф Байден заявив, що американські військовослужбовці в нашу країну відправлятися не будуть, оскільки пряме протистояння між США і Росією може перерости у світову війну.

Популярні новини зараз

Взимку ви точно не пошкодуєте, відкриваючи банку за банкою: рецепт маринованих баклажанів, які готуються цілими

Проріджування, мульчування, профілактика та підготовка до зими: обов'язково зробіть це з кущами малини

Ідеальний час для посадки озимої цибулі: найкращі сорти для казкового урожаю

Свіжий урожай огірків радуватиме всю зиму: як вирощувати "хрусткі" при заморозках

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що російський офіцер заявив, що Росії потрібно уникати конфлікту з Україною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі з'явилася інформація про стан Володимира Жириновського.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, як ЗСУ воюватиме з Росією.