Ніхто не стане сперечатись, що середні пенсії в Україні мізерні, а пенсіонери вкрай бідні. Причини цього полягають в тому, що в Україні надзвичайно складна ситуація в економіці, а також поширена практика виплати зарплат у конвертах без відрахувань необхідних податків. От і виходить, що навіть тим, хто отримує середню пенсію, грошей не вистачає на оплату комунальних послуг, ліки та просто на життя. Міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла про нововведення з 1 березня.

Стало відомо, що у 2022 році в Україні планується кілька підвищень пенсій та соціальних виплат. Найближче покращення заплановане на 1 березня. Саме тоді для 10,2 млн українців пенсії та соціальні виплати будуть підвищені на 14%. При цьому наступне масштабне підвищення пенсійних виплат заплановано аж на жовтень.

Так, Міністр соціальної політики Марина Лазебна 10 лютого 2022 року в ефірі Українського радіо відповіла на запитання слухачів стосовно підвищення виплат пенсіонерам.

Зокрема вона нагадала, що в січні 2022 року влада підвищила пенсії ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС з інвалідністю.

"Зараз ми працюємо над перерахунками пенсій з березня, про які я вже говорила. Виплати будуть підвищені 10,2 млн пенсіонерів. Якщо це страхова пенсія, то в середньому буде доплата по 400 грн. У військових-майже 600-700 грн доплата. Як я раніше говорила, найменші пенсійні виплати будуть підвищені з 1 934 грн до 2 100 грн",- уточнила міністр.

Також за словами чиновниці, крім пенсії буде підвищена й державна соціальна допомога особам з інвалідністю та особам, які не мають права на пенсію, – так звані соціальні пенсії. Таким чином з 1 березня там не буде менших виплат, ніж 2100 гривень. Плюс будуть індексовані й виплати для багатодітних сімей, коли на третю і кожну наступну дитину давали по 1700 гривень. Зараз виплати будуть встановлені на рівні 2100.

Популярні новини зараз

Надя Дорофєєва відверто розкрила свій бутон: ось це ракурс

Не буде поразки ні України, ні росії: чеський президент попросив Зеленського бути реалістичним

Вагітна дружина Володимира Остапчука розповіла про весілля та вінчання: "Це треба через 15 років"

Леся Нікітюк зізналася у почуттях легенді української естради: як відреагує Андрій Данилко?

Показати ще

Вона додала, що в квітні Мінсоцполітики також проведе автоматичний перерахунок для непрацюючих людей. А от з жовтня 2022 року для всіх літніх людей планується встановити мінімальні виплати на рівні 3000 грн.

Нагадаємо, що українцям повідомили про важливі зміни, які стосуються пенсій.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям повідомили про те, що вакцинованим пенсіонерам роздадуть смартфони.