Сумно, але статистика говорить про те, що 40% українців мріють змінити своє місце проживання і назавжди покинути Україну. Серед головних причин-економічні проблеми в країні, сімейні обставини, відсутність умов для самореалізації і нестабільність. Ось і доводиться погоджуватися на дуже обмежені умови проживання заради майбутнього своєї сім'ї.

У 2021 році сайт для пошуку роботи та розміщення вакансій OLX опублікував статистику, яка чітко показала, куди українці найчастіше їздять на заробітки. Результати виявилися досить передбачуваними: близько 54% всіх заробітчан їдуть на роботу до Польщі, але разом з цим великий відсоток українців шукає фінансового благополуччя в Чехії, Німеччині, Словаччині та Ізраїлі.

При цьому, як правило, пропонуючи українським заробітчанам роботу за кордоном, роботодавці зазвичай замовчують реальні умови, в яких тим доведеться проживати. Крім того, все частіше з'являються повідомлення про заробітчан, що потрапляють в конфліктні ситуації, іноді навіть з трагічним результатом. Про це пише УНІАН, посилаючись на сюжет "5 каналу".

"Я чула історії, коли обіцяють, що будуть в кімнаті жити по дві-три людини, а живуть вдесятьох. А якщо щось не влаштовує, то треба знімати житло за свій рахунок. А, звичайно, це витрати", - розповіла, наприклад, киянка Анастасія Яремченко.

У той же час експерт ринку праці Тетяна Пашкіна попереджає українців, до чого слід готуватися, вирушаючи на заробітки.

"Якщо роботодавець аграрій, і він десь, вибачте, в якихось польських чигирях, то звичайно, що там буде житловий фонд, м'яко кажучи, не дуже сучасний", – застерегла Пашкіна.

Популярні новини зараз

Аномальна осінь огорне Україну: з дня на день погода по-справжньому здивує

Анатолій Анатоліч засвітився за кордоном і похвалився цим: "Можу виїжджати за законом"

Не буде поразки ні України, ні росії: чеський президент попросив Зеленського бути реалістичним

Вам допоможе гірчиця: як зберігати помідори, щоб вони довго не псувалися і не гнили

Показати ще

Також вона нагадала, що зазвичай за контрактом роботодавець крім житла, повинен забезпечувати працівників і обідом. Однак навіть на гарячі страви розраховувати не варто.

"Роботодавець надає житло і якесь харчування. Знову ж таки, харчування - це не мішленівські зірки. Це прості речі. Можливо, сандвічі. Воно буде простацьке. Воно буде не завжди смачне", - додала експерт.

Нагадаємо, що українців попередили про податковий рейд.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям повідомили про те, що вони можуть отримати по 100 тис гривень від держави.