У зв'язку зі збільшенням числа діагностованих випадків з симптомами коронавірусної інфекції або грипу, українцям запропонували відкрити лікарняний лист дистанційно.

В Facebook МОЗ йдеться про те, що українець, у якого з'явилися симптоми хвороби, повинен буде зателефонувати своєму сімейному лікарю, описати йому всі симптоми і отримати рекомендації стосовно лікування.

Якщо буде потрібно, то лікар видасть медичний висновок про тимчасову непрацездатність на період до п'яти днів.

У разі якщо п'яти днів буде недостатньо і людина ще буде хворіти, то вона повинна буде з'явитися на прийом особисто для продовження терміну своєї непрацездатності. Відзначається, що для того, щоб закрити лікарняний, звертатися до лікаря не потрібно, це відбувається в автоматичному режимі.

Раніше ми писали про те, що в разі наявності декларації з лікарем, послуги в лікарні українцям повинні надати на безоплатній основі в рамках програми медичних гарантій. Однак існують і платні послуги.

Національна служба здоров'я України повідомила, що в разі, якщо громадянину буде потрібна допомога фахівця, послуги якого не входять в Програму медгарантій, то він буде зобов'язаний оплатити його послуги.

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський підтвердив швидке закінчення війни: "Путін дуже боїться"

Не буде поразки ні України, ні росії: чеський президент попросив Зеленського бути реалістичним

Влад Яма похвалився щастям в США і українці не витримали: "Може ти на 0 прийдеш станцюєш"

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Кабмін виніс постанову, згідно з якою платним буде обстеження, здача аналізів або консультація у вузького фахівця без направлення лікаря за власним бажанням. Також оплатити необхідно буде медпослуги, яких потребує пацієнт, за договором з НСЗУ, у разі якщо приватна лікарня не надає такі. За окрему палату і покращений сервіс також доведеться віддати гроші. Косметологія, масаж, зубне протезування оплачуються окремо. Профілактичний огляд дорослих пацієнтів також відноситься до послуг платним.

Вартість тих чи інших послуг встановлює власник лікарні, тобто місцева влада.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили, що лікарняних не буде.

Також Hyser повідомляв, що українцям змінили перелік безкоштовних медпослуг.

Нагадаємо, що українців сповістили про нові безкоштовні медпослуги.