У березні місяці в Україні збільшать розмір пенсійних виплат у рамках чергового етапу підвищення та щорічної планової індексації пенсійних виплат, а також - позапланової.

Голова Міністерства соціальної політики Марина Лазебна в ефірі телеканалу "Дом" розповіла про нововведення і що зміниться для пенсіонерів навесні.

За словами чиновниці, в березні підлягають збільшенню пенсії для 10 200 000 пенсіонерів. Іншими словами, відбудеться охоплення максимальної кількості громадян.

Уряд проіндексує і страхові пенсії, і доплати для різних категорій, що не підлягають індексації. Вперше проіндексує пенсії військовим. "І ми теж вперше за 15 років зробимо те, чого ще ніхто не робив", - заявила міністр.

Громадяни України, які отримують мінімальні пенсії, отримають підвищення виплат - воно стане позачерговим.

Лазебна рада, що підвищені виплати зможуть отримати велике число українських пенсіонерів тому, як регулярно ведеться робота над цим. Згідно з ранніми планами вони повинні були отримати підвищення виплат в грудні місяці, але були докладені зусилля і підвищення очікує пенсіонерів вже в березні.

Популярні новини зараз

Проріджування, мульчування, профілактика та підготовка до зими: обов'язково зробіть це з кущами малини

Ідеально для тих, у кого мало часу: рецепт соковитих та апетитних бутербродів з яйцем, сиром та ковбасою на сковорідці

Вагітна дружина Володимира Остапчука розповіла про весілля та вінчання: "Це треба через 15 років"

Українська зірка мобілізувалася до ЗСУ: "Час брати більшу відповідальність"

Показати ще

"І вони отримають 2100 гривень вже в березні цього року. Такого ще ніхто не робив, а ми це зробимо", - зазначила Лазебна.

Глава Мінсоцполітики каже, що раніше таку "соціальну пенсію" отримували 4 мільйони українців, але тепер за рахунок доплат різним категоріям громадян кількість одержувачів мінімалки скоротилася до 1 мільйона. Це стало можливим завдяки доплаті за віком. Пенсіонерам, яким виповнилося 80 років, додали по 500 гривень. Тим, кому виповнилося понад 75 додали по 400 гривень. У поточному, 2022 році, виплати очікують всіх, кому виповнилося 70+.

Раніше Hyser писав про те, що українцям "осучаснять" пенсії.

Також Hyser повідомляв, що в Україні захотіли здивувати пенсіонерів.

Нагадаємо, що більше половини українців не отримають пенсії у 60 років.