ПФУ повідомило про те, що в додаток "Дія" буде додано пенсійне посвідчення. Додаток буде містити електронний варіант документа з оцифрованим образом особи.

Про це йдеться в проекті постанови ПФУ, оприлюдненого для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

У проекті наказу йдеться про те, що пенсійне посвідчення в "Дії" може формуватися за бажанням. Тобто, громадянин, який отримав його або платіжну картку, можуть додатково отримати електронне посвідчення.

Формується документ засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг ("Дія") за допомогою мобільного додатку"Дія". А відображення з унікальним електронним ідентифікатором.

Електронний варіант пенсійного посвідчення формується в додатку в автоматичному режимі на підставі наявних відомостей в реєстрі. Таким же чином формується і образ обличчя людини.

Електронне пенсійне посвідчення і такий же документ на паперовому носії мають однакову юридичну силу. Їх термін дії збігається.

Популярні новини зараз

Анатолій Анатоліч засвітився за кордоном і похвалився цим: "Можу виїжджати за законом"

Ідеальний час для посадки озимої цибулі: найкращі сорти для казкового урожаю

Вам допоможе гірчиця: як зберігати помідори, щоб вони довго не псувалися і не гнили

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

У документі говориться, що електронний варіант пенсійного документа формується тільки якщо термін придатності паперового не закінчився. У ньому міститиметься унікальний електронний ідентифікатор (QR-код, штрих-код, цифровий код), що забезпечує перехід за посиланням на підтверджуючий запис на веб-порталі електронних послуг ПФУ.

До слова, в 2022 році кількість пенсіонерів в Україні стало менше 11 мільйонів чоловік. Щороку в країні скорочується кількість українців, які отримують виплати по виконанню 60 років і більше.

За прогнозами експертів в 2024 році велика частина українців не зможуть отримати пенсії вчасно, а після 2027 року близько 65-70% пенсіонерів можуть і зовсім працювати поки їм не виповниться 63-65 років.

Раніше Hyser писав про те, що українських пенсіонерів обрадували надбавками.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, як і чому зростуть тарифи.

Нагадаємо, що українцям знову накрутять тарифи на комуналку.