Так уже сталося, що в Україні у людей дуже диференційовані доходи. Адже якщо умовно 10% людей отримують по 50-100 тисяч гривень і навіть не помічають свої витрати на житлово-комунальні послуги, то приблизно 50% українців сьогодні можна віднести до бідних. Вони мусять звертатися по допомогу до держави в оплаті комунальних послуг, аби не накопичувати багатотисячні борги. Про порядок отримання субсидій від держави вкотре роз'яснили органи влади.

Так, заступник директора Департаменту соціального захисту Тернопільської ОДА Олег Воронка заявив, що ті домогосподарства, власники яких розуміють, що їх бюджет може не витримати навантажень у вигляді платіжок, повинні прийняти рішення - звертатися, або не звертатися за житловою субсидією. Про це написав Апостроф.

Чиновник зазначив, що звернутися за субсидією можна безпосередньо до органів соціального захисту населення, за допомогою поштового зв'язку або онлайн.

Якщо йдеться не про міську, а про сільську місцевість, то документи про призначення субсидії громадяни можуть подати на ім'я відповідних відповідальних осіб у сільських та селищних радах, а також на ім'я старост територіальних громад - у свою чергу, ті зобов'язані передати звернення до органів соціального захисту.

Ще один спосіб-це звернутися в центр надання адміністративних послуг. Також можна звернутися за субсидією через портал "Дія". От тільки варто знати, що якщо не користуватись при цьому електронним цифровим підписом, то всерівно доведеться особисто звертатися до органу соціального захисту населення, аби власноруч підписати документи.

До слова, право на отримання субсидії має кожна українська родина або окрема особа, чиї витрати на оплату житлово-комунальних послуг перевищують в середньому 15% щомісячного сукупного доходу.

Популярні новини зараз

Шикарний вигляд, городина за вікном та росіяни-сусіди: де живе Олег Винник у Німеччині

Аномальна осінь огорне Україну: з дня на день погода по-справжньому здивує

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Допоможе звичайна банка: як правильно зберігати часник, щоб він довго не псувався

Показати ще

Призначає житлові субсидії Міністерство соціальної політики України, місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

Раніше Hyser писав про те, кого порадують додатковими виплатами в 2022 році.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, як "заробляти" на субсидіях.

Нагадаємо, що у Кабміні стривожили новим прогнозом щодо цін на комуналку.