Житель Чернігова Роман Дроменко, який переїхав на покинуту ферму в селі Стовпівка, займається розведенням рідкісної породи "пухових" свиней - угорська мангалиця.

Про це чоловік розповів у репортажі Городнянської міської ради на сторінці у популярній соцмережі Facebook, повідомляє OBOZREVATEL.

Дроменко, відповідаючи на запитання журналістів, чому він розводить саме цю породу свиней, сказав, що ці поросята "дуже класні". За словами чоловіка, зараз його поголів'я налічує тридцять мангалиць.

Дроменко заявив, що на фермі існують необхідні умови для цих поросят: велика територія, хороші умови для їх розведення.

Чоловік вже закупив необхідний матеріал для ремонту даху та приміщення ферми. Ремонтні роботи почнуться, коли потеплішає. Чоловік додав, що друзі готові йому допомогти з ремонтом ферми.

Дроменко зазначив, що дуже непросто прогодувати цих поросят. За його словами, щодня доводиться варити по 100 літрів каші. Також чоловік сам годує своїх поросят, тому що у свинки не дуже доброзичливі і не люблять незнайомців.

Популярні новини зараз

Анатолій Анатоліч засвітився за кордоном і похвалився цим: "Можу виїжджати за законом"

Над Землею з'явиться другий Місяць: таємничий гість із космосу вразить кожного

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Допоможе звичайна банка: як правильно зберігати часник, щоб він довго не псувався

Показати ще

Чоловік також розповів, як проходить годування свинок. Спочатку поросят обнюхують його. При цьому, чоловік не забуває і про свою безпеку, надягаючи на спину дерев'яний щит.

Дроменко зазначив, що з цими свинями потрібно бути дуже обережними, тому що ця порода була виведена завдяки схрещуванню домашніх свиней з лісовими вепрами, які можуть бути дуже норовливими.

За його словами, розведення угорських мангалиць є перспективний проектів для України. Він зазначив, що в салі мангаліц міститься менше холестерину.

Чоловік зазначив, що зараз одним з головних завдань є нарощування кількості поголів'я. Також чоловік продає підсвинків, але їх вартість трохи вище, ніж вартість звичайних домашніх поросят. Крім цього, він планує почати розводити корів, кіз і овець, а також зайнятися виробництвом сирів.

Раніше "Hyser" повідомляв, що у Києві чоловік вигуляв гігантську свиню і став зіркою мережі.

Наш портал писав, що в Україні на 50% злетить ціна на м'ясо.

Нагадаємо, що у мережі розповіли, як правильно купати кота.