В мережі опублікували церковний календар на 2022 рік.

Уточнюється, що у православних віруючих буде вісім днів, в які можна буде поминати покійних близьких і родичів. Їх ще називають "батьківськими суботами". З давніх часів ці дати залежать від святкування Великодня, який щорічно святкується в різні числа і місяці. Про це пише "Апостроф".

Серед віруючих прийнято в батьківську суботу молитися про душу померлого, щоб Господь пробачив всі їхні земні гріхи. Зокрема, на це відведені будуть наступні дні:


Крім того, українці ходять на кладовище, щоб поминати своїх покійних близьких і родичів, 8 жовтня – Покровська батьківська субота, а також 19 листопада – Михайлівська батьківська субота.

До слова, варто згадати про день, коли в Україні цього року святкуватиметься Великдень. Цього разу він припадає на 24 квітня. У це світле свято люди відвідують богослужіння, в ході якого освячують продукти і гілки верби. Разом з тим є традиція на стіл в цей день готувати паски і сирні паски, фарбовані яйця і м'ясні страви. У деяких сім'ях на Великдень обмінюються подарунками.

Тим часом Великдень в Україні є державним святом. Перед Великоднем віруючі дотримуються суворого семитижневого посту. У 2022 році Великодній піст триває з 7 березня по 23 квітня включно.

Також важливо додати, що саме від дати святкування Великодня залежать кілька інших великих релігійних свят. Так, Вознесіння святкується на 40 - й день після Великодня, а Трійця - на 50-й день.

Раніше "Hyser" писав про те, що був озвучений список заборон на Масляну 2022 року.

Також наш портал повідомляв, коли українці святкуватимуть Великдень у 2022 році.

Нагадуємо, що і коли потрібно садити в лютому, щоб був хороший урожай. Був опублікований спеціальний посівний календар.