Останнім часом багато західних ЗМІ публікують повідомлення про те, що в будь-який момент Російська Федерація може почати війну з Україною. На цьому тлі всі найвпливовіші політики проводять багато консультацій, основна мета яких-деескалація ситуації, щоб запобігти можливому конфлікту. А в Україні готуються до можливого вторгнення.

Так, стало відомо, що в п'ятницю, 4 лютого, в Прип'яті відбулися тактико-спеціальні навчання підрозділів МВС з ведення бойових дій в місті. У відпрацюванні кризової ситуації брали участь нацгвардійці, поліцейські та рятувальники. Про це передавати у Департаменті комунікації Міністерства внутрішніх справ.

Керівництво Міністерства внутрішніх справ України пояснило, що необхідність таких навчань виникла через загрозу вторгнення Росії і велику ймовірність бойових дій в межах міст.

Так, в МВС зазначили, що для вуличного бою дуже важливо, щоб підрозділи могли швидко оцінити обстановку і приймати рішення самостійно. До того ж вони повинні швидко ідентифікувати цілі і знищувати їх. І ще одна складність в умовах вуличного бою-мирне населення, яке противник може використовувати в якості живого щита.

ДО РЕЧІ, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що настільки масштабні навчання на території Зони відчуження ЧАЕС проводяться вперше.

Зазначимо, що проведення навчань у Чорнобильській зоні справедливо викликало шквал обурень у суспільстві. Справа в тому, що Прип'ять є в деякій мірі містом-музеєм, тому для майбутніх поколінь важливо зберегти його в тому вигляді, в якому він є.

Популярні новини зараз

Аномальна осінь огорне Україну: з дня на день погода по-справжньому здивує

Ідеальний час для посадки озимої цибулі: найкращі сорти для казкового урожаю

Свіжий урожай огірків радуватиме всю зиму: як вирощувати "хрусткі" при заморозках

Смачніше, ніж у ресторанах Італії: рецепт соковитої лазаньї без тіста з неймовірним ароматом

Показати ще

Раніше "Hyser" повідомляв, що у Києві відкрили стриптиз-клуб на місці бомбосховища.

Інформаційний портал писав, що у Російській Федерації запропонували "заборонити" Вєрку Сердючку.