Всі знають, що з 1 липня 2019 року в Україні працює ринок електроенергії і саме від формування цін на ньому повинна залежати її кінцева вартість для споживачів. От тільки уряд, що підпорядковується Зеленському, вирішив встановлювати ціну для населення на свій розсуд, а різницю між ринковим і встановленим тарифом на електроенергію для населення держава компенсовує її постачальникам живими грошима. Все може змінитися з 1 квітня 2022 року.

Так, стало відомо, що в Україні з 1 квітня подорожчає електроенергія для населення. Як пише Главред, зміна тарифу викликана тим, що в законі "Про державний бюджет на 2022 рік" з невідомої причини не передбачені кошти на виконання зобов'язань перед виробниками відновлюваної ("зеленої") електроенергії.

Остаточне рішення буде прийняте в понеділок, 7 лютого. Саме на цю дату компанія "Укренерго" анонсувала проведення публічного обговорення проекту постанови Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг, що передбачає підвищення тарифу на передачу електроенергії, яке у свою чергу спричинить збільшення плати за електрику для населення.

Згідно з прогнозами економістів, платіжки українців за світло зростуть на 25% після цього.

Зазначимо, що діючий зараз тариф на передачу електроенергії для "Укренерго" на 2022 рік було затверджено державним регулятором 1 грудня 2021 року на рівні 345,64 грн/МВт-година (без урахування ПДВ). Ця цифра і так на 17,6% більша, ніж у 2021 році, але з 1 квітня вона має зафіксуватись на рівні 446,24 грн/МВт-година.

До слова, тариф на електроенергію з 1 жовтня 2021 року приблизно для 80% населення України становить 1,44 грн за кВт-год, але при цьому окреме домогосподарство не повинно споживати більше 250 кВт-год на місяць. А от для тих, хто не вміє економити, або не звик це робити, ціна становить 1,68 грн за весь обсяг споживання.

Популярні новини зараз

Влад Яма похвалився щастям в США і українці не витримали: "Може ти на 0 прийдеш станцюєш"

Соковиті баклажани з фаршем у клярі: ці котлети стануть вашими улюбленими до пюрешки

Опале листя - справжній скарб: як використовувати їх на городі, неймовірна користь

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Разом з тим, якби ціна була не політичним рішенням влади, а ринковою, то вона мала б становити від 2,60-2,96 грн/кВт-год по Києву та Дніпропетровській області, до 3,70-4 грн/кВт-год у Івано-Франківській та Луганській областях відповідно.

Раніше "Hyser" повідомляв, що громадянам України повідомили дуже неприємні новини, що стосуються комунальних послуг.

Наш порта писав, що українцям розіслали "подвійні" платіжки за газ: що відомо про додатковий тариф.

Нагадаємо, що українців здивували платіжками за опалення.