27 січня 2022 року він безжально стріляв по своїм побратимам, а потім у деталях розповідав про масове вбивство. Так, солдат-строковик Артемій Рябчук з міста Ізмаїл Одеської області на території заводу "Південмаш" розстріляв десятьох своїх колег: п'ятеро з них загинули на місці злочину, інших п'ятьох вдалося врятувати лікарям. Здавалось би, все тут зрозуміло, от тільки за нових обставин справа, здається, набуває гіперскандального обороту.

Стало відомо, що у соціальній мережі Facebook з'явилася група підтримки військовослужбовця Національної гвардії Артемія Рябчука, який зараз перебуває у СІЗО. Ті, хто до неї долучились висловлюють підтримку Рябчуку, стверджуючи, що "немає диму без вогню", а підозрюваного "просто довели" і тому, на їхню думку, він пішов на масове вбивство.

Більше того, саме завдяки грошам своїх прихильників нацгвардієць зміг отримати приватного адвоката.

Так, тепер Артемія Рябчука захищатиме адвокатка Таміла Ульянова, яка вже пообіцяла громадськості розповісти 12 лютого про всі деталі справи під час пресконференції.

Ну а поки правозахисниця змусила Рябчука відмовитись від усіх даних раніше показань у зв'язку з тим, що нацгвардієць не мав раніше якісного захисту. Так, в заяві, яку власноруч написав стрілець - йдеться, що він зізнався у скоєному "через психологічний тиск і сильне душевне хвилювання".

Популярні новини зараз

Леся Нікітюк зізналася у почуттях легенді української естради: як відреагує Андрій Данилко?

Вам допоможе гірчиця: як зберігати помідори, щоб вони довго не псувалися і не гнили

Над Землею з'явиться другий Місяць: таємничий гість із космосу вразить кожного

Важкі випробування та трансформації: на які знаки Зодіака затемнення впливають найпотужніші

Показати ще

Фото відповідної заяви з’явилося у популярному одеському телеграм-каналі.

Таким чином все вказує на те, що захист підводить справу так, щоб визнати підсудного не вбивцею, а постраждалим, бо під час проходження Рябчуком служби у військовій частині порушувалися його права.

"Вчора Артемій Рябчук у нашій присутності написав заяву про відмову від усіх своїх попередніх показань у зв'язку з тим, що він не мав на той момент якісного захисту", — заявила Таміла Ульянова.

Прессекретар Полтавського територіального управління Державного бюро розслідувань України (ДБР) Олександр Білка у п'ятницю, 4 лютого, підтвердив журналістам надходження письмової заяви від Рябчука, фотографії якої раніше поширили українські ЗМІ. Однак у ДБР кажуть, що ця заява ніяк не вплине на хід розслідування.

До слова, Артемія Рябчука підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених одразу трьома статтями Кримінального кодексу:

  • стаття 115 - "Умисне вбивство";
  • стаття 408 - "Дезертирство";
  • стаття 410 - "Викрадення, присвоєння, вимагання військовослужбовцям зброї".

Варто також звернути увагу на слова Народного депутата України, полковника Служби безпеки України у відставці Романа Костенко, який сказав, що Артемій Рябчук володіє зброєю, як для строковика, занадто вправно. Костенко припустив, що, можливо, Рябчук десь пройшов підготовку ще до того, як потрапив на службу, бо спосіб, яким строковик поводиться зі зброєю, перезаряджає її, – характерний для спецпризначенців, а строковиків такого не вчать.

Раніше "Hyser" повідомляв, що у Києві тепловоз протаранив легковий автомобіль з дитиною.

Наш портал писав, що у Хмельницькій області сталася смертельна ДТП.

Нагадаємо, що жахлива ДТП під Києвом розбурхала Україну.