Стало відомо, що українським громадянам нараховують завищені ціни на газ. Це говорить про те, що громадяни нашої країни використовують одну кількість газу, а платять зовсім за іншу.

Відповідний пост розмістили на порталі «Сьогодні»

Потрібно повідомити, що ціна на газ на даний момент не сильно змінилися, проте українцям вирішили повідомити, від чого вона залежить.

Є відомості про те, що тариф формується на основі обсягу використаного газу за попередній період (на 2022 рік це період з 1 жовтня 2020 по 30 вересня 2021). Потім обсяг ділять на 12 і множать на тариф місцевого Оператора газорозподільної мережі (ГТРС).

Важливо помітити, що необхідно брати до уваги, що в Кодексі ГРС прописаний пункт про мінімальний обсяг споживання: 39 кубометрів – для об'єкта побутового споживача, де природний газ використовується тільки для приготування їжі, 126 кубометрів – для об'єкта побутового споживача, де природний газ використовується для підігріву води і приготування їжі, 314 кубометрів – для об'єкта побутового споживача, де природний газ використовується комплексно, в тому числі для опалення, або об'єкта споживача, який не є побутовим.

Газова плита. Фото: скріншот YouTube-відео

Популярні новини зараз

Хитрість, яка вас здивує: навіщо наші бабусі тримали у шафі активоване вугілля

Свіжий урожай огірків радуватиме всю зиму: як вирощувати "хрусткі" при заморозках

Зробили це і залишилися без урожаю: 4 найпоширеніші помилки при збиранні буряків і моркви

Смачніше, ніж у ресторанах Італії: рецепт соковитої лазаньї без тіста з неймовірним ароматом

Показати ще

Вся це інформація говорить про те, що навіть якщо ви будете економити газ, то вам доведеться заплатити мінімальні норми.

Є договір, в якому визначаються і враховуються всі пристрої, підключені до газу, наприклад, плита і так далі. Це все прописується в договорі на розподіл газу.

Потрібно акцентувати увагу, якщо зазначено, що в квартирі є комплексне використання газу: опалення, газовий котел, то мінімальна витрата газу буде вказано 314 кубометрів. Якщо ви будете використовувати блакитне паливо менше, щоб заощадити, то вам як і раніше потрібно буде за 314 кубів газу.

Нагадаємо, що у мережі повідомили, що було збільшено кількість послуг, на які можна витратити підступну тисячу.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", жителям України повідомили про нові тарифи на комуналку.

Також портал "Hyser" писав, що українцям повідомили, як довести, що у вас трудовий стаж без книжки.