Протягом декількох останніх років у лютому в Україні фіксувалися аномально високі температури: на рівні 12-20 градусів тепла, а на Прикарпатті та у південній частині – до 24 градусів тепла. Про те, чи і у 2022 році домінуватимуть атмосферні процеси з Атлантики, вже розповіли синоптики.

Так, згідно календаря майже дві третини зими позаду. При цьому українцям цьогоріч скаржитись на глобальне потепління не довелось. Залишились задоволеними і лижники з саночниками, бо сніг випадав у грудні-січні регулярно, не ображені й ті, хто не любить холодів, бо морози були переважно не тріскучі.

Стало відомо, що лютий 2022 року виявиться теплішим і менш сніжним, ніж січень. Про це повідомив заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, пише Обозреватель.

За офіційним прогнозом у лютому середньомісячна температура повітря буде від 0 до 4 градусів морозу, а на високогір'ї Карпат – до 6 градусів морозу, і це показники близькі до норми. Що стосується опадів, то їх у лютому буде на третину менше, ніж у січні. Перекладаючи на "чистий сніг", це приблизно 22-40 см у середньому по країні, і до 75 см у горах.

Практично такої ж думки і народний синоптик із міста Камінь-Каширський Володимир Деркач. За його словами, погода в Україні у лютому 2022 буде порівняно теплою. Правда, періоди похолодання теж будуть, але триватимуть вони не довше декількох днів і то переважно вночі.

А от синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха розповіла, що на початку лютого на мешканців України чекає чергування циклонів та антициклонів. За її словами, при цьому змінюватиметься і погода, і атмосферний тиск.

Популярні новини зараз

Надя Дорофєєва відверто розкрила свій бутон: ось це ракурс

Не буде поразки ні України, ні росії: чеський президент попросив Зеленського бути реалістичним

Влад Яма похвалився щастям в США і українці не витримали: "Може ти на 0 прийдеш станцюєш"

Вам допоможе гірчиця: як зберігати помідори, щоб вони довго не псувалися і не гнили

Показати ще

Що ж стосується погоди на найближчі дні, то її визначатимуть два циклони. Перший циклон «атакує» Україну з півночі з території Білорусі, у західних та північних областях очікуються сніг та мокрий сніг. Другий циклон, що прийшов із Чорного моря, принесе дощ та мокрий сніг у південні та південно-східні області.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що астрологи опублікували список знаків Зодіаку, яких очікують складності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні запустили новий ковід-сертифікат.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про те, що скоро долар сильно подорожчає.