Ці оладки готуються дуже просто, але виходять приголомшливо смачними і нереально пишними.
Продукт:
- Кефір-500 мл;
- Яйце - 1 шт;
- Борошно-приблизно 430 грам;
- Сіль-0,5 ч. л;
- Цукор - 1 ст. л;
- Ванілін - за бажанням;
- Сода-0,5 ч. л.
- Рослинна олія для смаження;
- Джем - для подачі.
Кефір влити в глибоку миску, при цьому продукт повинен бути теплим. За жирності краще взяти 3,2%-ний.
Далі в кефір потрібно вбити одне яйце і додати 1 столову ложку цукру.
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
У кефір додаємо інші інгредієнти, перемішуємо віночком.
Просіваємо борошно і знову перемішуємо до утворення однорідної маси. Накриваємо тісто рушником і залишаємо на півгодини. Перемішувати тісто потім не потрібно.
На розігріту з рослинним маслом сковороду викладаємо тісто і обсмажуємо з обох сторін. При цьому одну сторону смажимо під кришкою, а другу сторону на відкритій сковороді.
До речі, щоб млинці завжди виходили, важливо пам'ятати про деякі секрети:
Тепер буде легше: графіки відключення світла 23 листопада – Укренерго потішило українців
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
- Велику роль відіграє якість борошна-вона повинна бути свіжа, не лежала. Чиста, без домішок. Борошно потрібно обов'язково просіяти, щоб наситити киснем;
- Не потрібно додавати в тісто цукру більше норми, так як млинці почнуть пригорати і "сядуть". Краще подати до млинців джем, мед або солодкий сироп;
- Для замішування тіста краще використовувати віночок, так як міксер перебиває тісто. Тісто може вийти затяжним, а млинці гумовими;
- Не варто забувати про сіль - обов'язково потрібно додавати сіль за рецептом.
Відзначимо, що раніше, до прийняття Масляної, млинці на Стародавній Русі були атрибутом поминок. Вся справа в тому, що перші спечені млинці обов'язково віддавалися незаможним і бездомним для того, щоб вони пом'янули загиблих.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі з'явився рецепт цікавої закуски зі скумбрії.
Також "Hyser" писав, що українцям розповіли про те, як правильно квасити капусту.