У п'ятницю, 28 січня, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров дав інтерв'ю чотирьом популярним російським радіостанціям. Звичайно ж головною темою бесіди стали взаємини Росії і заходу, а ще було порушено питання Донбасу. Так, міністр сказав, що якщо Володимир Зеленський хоче щось обговорити, то його чекають в Сочі. Президент України вже відповів на це публічне запрошення.

Ні для кого не секрет, що конфлікт Москви і Києва зовсім не свіжий - він сягає корінням в історію. Його суть проста-Кремль не бажає визнавати незалежності України.

Про те, що російсько-українські відносини напружені говорить і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Чиновник привселюдно оголосив, що його країна готова до мирного діалогу з цього питання з Зеленським.

"Якщо Зеленський хоче обговорювати нормалізацію двосторонніх відносин, будь ласка, нехай приїжджає в Москву, Сочі, Петербург, куди домовляться", – сказав він.

При цьому Лавров дав усім зрозуміти, що Донбас із Зеленським в Росії обговорювати не будуть, так як на його думку, це має відбуватися в Тристоронній контактній групі.

Популярні новини зараз

Влад Яма похвалився щастям в США і українці не витримали: "Може ти на 0 прийдеш станцюєш"

Вам допоможе гірчиця: як зберігати помідори, щоб вони довго не псувалися і не гнили

Не лише комуналка та продукти: в Україні сильно подорожчає інтернет

Соковиті баклажани з фаршем у клярі: ці котлети стануть вашими улюбленими до пюрешки

Показати ще

Володимир Зеленський жорстко відреагував на пропозицію глави МЗС РФ приїхати в Москву, Сочі, Петербург, щоб обговорити двосторонні відносини країн, але не зачіпати тему Донбасу.

Так, в ході прес-конференції для іноземних ЗМІ 28 січня глава України зазначив, що Сочі асоціюється у нього з лижами, а не з серйозним діалогом. Крім того, Володимир Зеленський не розуміє необхідності зустрічі якщо розмови про Донбас не буде.

"Навіщо запрошувати людину в такому форматі, щоб людина не погодилася? Навіщо пропонувати те, що не дасть ніякого результату?Як я можу не говорити про Донбас? Весь світ говорить про Донбас, а мені, президенту України, все одно, що відбувається у мене на кордонах або на контактній лінії? "—- обурився Зеленський.

Український лідер також додав, що запрошення глави МЗС Росії Сергія Лаврова зустрітися в Москві, Сочі або Петербурзі є цинізмом найвищого рівня.

Зеленський також заявив, що він готовий підтримати серйозний діалог з Кремлем в будь-якому місці, так як накопичилося вже дійсно багато питань, але, перш за все, потрібно обговорити обмін полоненими, тому що мова йде про людські життя. А ось зазначену пропозицію від Лаврова Зеленський назвав "неправильною " і"безрезультативною".

"Навіщо запрошувати мене в Сочі? Щоб я що, на лижах покатався? Ну, давайте зустрінемося в Одесі, купуємося в морі. Люди не розуміють цінності життя! Я про серйозний діалог", - сказав він.

Зазначимо, що за даними розвідки, зараз поблизу українського кордону Росія зосередила близько 112 тисяч військових, а разом з морським і авіаційним компонентом – майже 130 тисяч, що на 20 тисяч більше, ніж у грудні 2021 року.

Нагадаємо, що експерт прокоментував рішення суду з приводу Петра Порошенка.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі показали, як військові автомобілі стоять у дворах Харкова.

Також портал "Hyser" писав, що Британія попередила Володимира Путіна.