Внаслідок сходження лавини в Карпатах постраждали туристи.

Повідомляється, що частково засипало снігом п'ять туристів. Відповідною інформацією з цього приводу поділився прес-центр Державної служби України з надзвичайних ситуацій, пише "Апостроф".


Повідомлення про сходження лавини надійшло в неділю, 23 січня об 11:18, на пульт "гарячої лінії" ДСНС в Івано-Франківській області, а також на додаток "Порятунок в горах" надійшов сигнал "SOS" - на гірській долині Боржава (схил гори Плай) поблизу селища міського типу Воловець. Стало відомо, що під час спуску групи туристів у складі з 9 осіб, на них зійшла лавина і 5 із них засипало снігом.

На щастя, туристи змогли вибратися із завалу своїми силами, але одна людина все-таки постраждала. Зв'язок рятувальників з туристами присутній.


До слова, раніше синоптики говорили про те, що негода продовжить лютувати і в лютому. Зокрема, сильні морози і справжні зимові хуртовини очікуються в другій половині місяця. Навіть навесні, згідно з прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, будуть відчуватися холоди і спостерігатися снігопади, а тому теплий одяг краще далеко не ховати.

Тим більше, що куртки можуть стати в нагоді аж до літа. Клімат на планеті продовжує змінюватися, тому аномальні погодні умови вже мало дивують як жителів нашої країни, так і інших.

Раніше "Hyser" писав про те, що синоптики розповіли, чи повернеться Екстремальний холод і якщо так, то коли.

Також наш портал повідомляв, що українців попередили про транспортний колапс через негоду.

Нагадуємо, що українців готують до передчасного приходу літа.

Популярні новини зараз

Доведеться викинути на смітник: де не можна ставити мікрохвильову піч, щоб вона не зламалася

Секрет досвідчених дачників: як позбутися надокучливих кульбаб на городі

Вам захочеться пити її прямо з тарілки: рецепт найсмачнішої підливи для котлет, в яку ви закохаєтеся

Не випробовуйте долю: яку молитву читають перед випіканням паски

Показати ще