Найчастіше, картопля подається на стіл в досить буденному вигляді – смаженою, вареною, тушкованою.
З картоплі роблять оладки, деруни, зрази і навіть котлетки. Але ось на свята українці звикли експериментувати, щоб здивувати гостей, а тому часто звертаються до європейської або азіатської кухні, щоб запозичити секрети.
Обозреватель подав рецепт смачного картопляного гратена, який стане "вишенькою" на святковому столі на старий Новий Рік.
Спосіб приготування:
- Нарізати картоплю тонкими слайсами і укласти в посуд для випікання у вигляді «гармошки».
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
- Кубиком нарізати цибулю і часник, які після необхідно прожарити до золотистої скоринки. Додати вершкове масло, обсмажити. Насипати в суміш борошно і перемішувати протягом 3 хвилин. Після поступово влити молоко. Додати сіль, перець, кмин і вершки, після чого довести суміш до кипіння.
- Посолити покладену у форму картоплю. Приготований соус залити поверх картоплі і поставити випікатися при 180 градусах на 55 хвилин.
Готову страву можна прикрасити свіжою зеленню – петрушкою, базиліком або орегано. Подавати в розігрітому вигляді. Приємного апетиту!
Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що експерти перерахували продукти харчування, які категорично не можна зберігати в холодильнику.
Нагадуємо, що медики розповіли, які продукти допоможуть повернути організм в колишнє русло після затяжних новорічних застіль.
Також портал Hyser інформував, що екперти розповіли, чому заборонено зберігати яблука поруч з картоплею, і чим це загрожує.
Тим часом, медики перерахували продукти харчування, які заборонено споживати людям з першою групою крові.