Із давніх часів собаки допомагають людям. І це стосується не лише охорони власного обістя. Так, є сотні доказів як чотирилапі без краплі вагань кидались під танки, вишукували вибухонебезпечні предмети та зниклих безвісти бійців, а також прокладали телефонні кабелі та виносили поранених із поля бою.

Ніхто не стане сперечатись, що з початком бойових дій на Донбасі у 2014 році, в Україні почався новий виток у розвитку службового собаківництва. І справді, допомога чотирилапих для захисту кордонів є зараз вкрай важливою та необхідною. Так, собаки шукають вибухонебезпечні предмети, зниклих бійців та їхні останки, затримують правопорушників і проводять антитерористичну роботу.

Одним з таких помічників є німецька вівчарка, на ім'я Вайріс, яка служить у Херсонському прикордонному загоні.

Зовсім нещодавно стало відомо, що Вайріс не лише допомагає розшукувати порушників, а й являється зіркою соцмережі ТікТок. Вайріс лише три роки, але вона вже знає, чий Крим, хто такий Путін і завжди відповідає на вітання "Слава Україні".

На сторінку Вайріс підписані вже понад 24 тисячі користувачів та користувачок. Загалом відео на каналі собаки набирають від кількох до 200 тисяч переглядів.

Так, одне з останніх відео за її участі набрало понад 1,5 млн переглядів. На ньому вівчарка у формі прикордонної служби лає на гасло "Слава Україні" та виконує команду "Струнко".

Популярні новини зараз

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Про заслуги Вайріс розповів в Facebook працівник прикордонної служби Іван Шевцов.

А от на одному з останніх відео Вайріс вітала користувачів з Новим роком та Різдвом. Подивитися всі відео з Вайріс можна у TikTok - за посиланням: https://cutt.ly/NUBM4PP

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що Мережу розчулив дресирований кіт, який виконує різні накази господині.

Нагадуємо, що користувачі Мережі обговорюють кошеня, яке мирно заснуло в хазяйському тапочку.

Також наш портал інформував, що новою зіркою Мережі став пес, який бадьоро робить зарядку вранці.