Киян попередили про наслідки сильного снігопаду.

Зокрема, мова йде про те, що з 7:00 9 січня в'їзд вантажівок в місто буде заборонений. Такі заходи необхідні з метою мінімізувати виникнення пробок і звільнити дороги для роботи снігоприбиральної техніки. Про це повідомляє Telegram-канал "Київ Оперативний".


Відомо, що спецтехніка шляховиків збирається зайнятися обробкою доріг ще до початку опадів. Крім доріг вони займуться мостами і тротуарами, які збираються обробити спеціальними протиожеледними засобами.

Варто відзначити, що для таких випадків комунальна корпорація "Київавтодор" має 458 одиниць основної та 128 одиниць додаткової техніки, які якраз призначені для прибирання снігу та нанесення протиожеледних засобів.


Тим часом міська влада просить водіїв по можливості відмовитися від використання особистих транспортних засобів в цей день. Адже під час снігопаду краще віддавати перевагу громадському транспорту.

Якщо такої можливості немає, то влада просить хоча б не паркувати автомобілі на узбіччях доріг і в заборонених для цього місцях. В іншому випадку автомобілі, які заважатимуть роботі спецтехніки, підлягатимуть евакуації.

Також водіям варто пам'ятати про важливість дотримання правил дорожнього руху, особливо за таких погодних умов, щоб уникнути можливих аварій на дорогах. Тобто швидкість краще не порушувати і дотримуватися дистанції.

Раніше "Hyser" писав про те, що Україну скують "мінуси" і негода до кінця тижня, тому одягатися краще тепліше.

Також наш портал повідомляв, що українців чекає нова хвиля нелюдського холоду, про що попереджають синоптики.

Нагадуємо, що в Україні оголосили штормове попередження.