Три посилки на секунду - саме з такою швидкістю працює в Україні лідер в доставці посилок та інших вантажів, логістична компанія "Нова Пошта". Ним користуються як юридичні, так і фізичні особи, і всім їм з 1 січня доведеться звикати до нових тарифів.

Конкуренція на ринку доставок вантажів в Україні значна, адже одночасно діє понад 20 кур'єрських служб і кожен може вибрати для себе оптимальний варіант як за часом, так і по гаманцю. При цьому Укрпошта є найбільшим оператором, бо має майже 12 тисяч поштових відділень. А ось лідерство залишається за приватними службами, такими, наприклад, як Нова Пошта-в середньому за рік компанія обробляє понад 170 мільйонів відправлень.

Стало відомо, що з 1 січня 2022 року Нова пошта приготувала для клієнтів п'ять новин, що стосуються оновлення тарифів. Про це повідомляти на сайті компанії.

Отже, перше нововведення стосується документообігу. Тепер це просто і доступно за єдиною фіксованою протягом року ціною, яка складатиме 40 гривень. Цікаво, що у вартість включений фірмовий картонний конверт, що демонструє наочно бажання оператора приєднатися до екологічних ініціатив Уряду України.

Друге нововведення - продовжено спецтариф на доставку до поштоматів за 35 гривень, а також післяплату без комісії на перший квартал 2022 року. А ось вже з 1 квітня вартість доставки в Поштомат буде 45 гривень незалежно від географічного напрямку і ваги відправлення по всій території України.

Третє нововведення стосуватися тарифу за доставку, коли покупці відразу після огляду у відділенні хочуть повернути посилку з невідповідним товаром.

Популярні новини зараз

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Так, з 2022 року ця вартість складе 15 гривень за посилку вагою до 30 кг, що істотно нижче вартості базової відправки. У компанії розраховують, що це особливо сподобається представникам e-commerce, на чиї плечі лягають основні витрати за такі відправлення.

Найголовніше, четверте нововведення стосується розподілу всіх відправлень в залежності від пунктів призначення.

З 1 січня стало важливим поділ на тарифні зони:

  • по місту та його передмістю;
  • між містами України;
  • с / в селище міського типу або село.

Таке спрощення дозволить клієнтам швидше орієнтуватися у вартості доставки.

П'яте нововведення - сформовано три тарифи за вагою посилок. Таким чином вартість посилок найпоширеніших габаритів стане доступнішою.

Так, тепер буде поділ таким:

  • маленька - до 2 кг і ціна відповідно 40 гривень, замість колишніх 45;
  • Середня - до 10 кг
  • велика - до 30 кг і ціна відповідно 80 гривень, замість колишніх 100.

При цьому в ціну вже входитиме комісія за оголошену вартість до 1 000 гривень, незалежно від того, куди будуть доставляти посилку – у відділення або пошту.

Крім того, з 1 січня 2022 року Нова пошта ввела зміни на забір посилок кур'єром з адреси і скасувала такий параметр як вага відправки. Тепер за будь-яку посилку до 30 кг буде фіксована вартість +30 гривень, а для відправлень понад 30 кг буде +90 грн за кожні 100 кг.

Також доставка кожної посилки в експрес-накладній з декількома місцями стане тарифікуватися по-новому:

  • посилка з максимальною вагою буде оцінюватися за базовим тарифом;
  • всі інші - за зниженими.

Раніше Hyser писав про те, що для кого в Україні стануть недоступні деякі продукти.

Також Hyser повідомляв для кого з українців зростуть податки в січні.

Нагадаємо, що українців сповістили про нові тарифи на паспорти.