Римсько-католицька Церква і більшість протестантських церков у ніч проти 25 грудня відзначили Різдво за григоріанським календарем. З 2017 року Різдво Христове за західним обрядом в Україні являється офіційним святом, тому вихідними будуть три дні поспіль – з 25 до 27 грудня включно. Звісно, що всіх українців на цей період цікавить погода.

Так, за прогнозом синоптика Наталки Діденко 25 грудня в Україну прийде майже весняне потепління. Так, якщо у більшості регіонів України буде хмарна погода та сніг з дощем, а температура коливатиметься від 9 градусів морозу до 4 градусів тепла, то найтепліше буде у південних областях – до +4+9, а також в Криму - до +11.

"Опади. 25-го грудня мокрий сніг, часом з дощем, передбачається у західних та східних областях і ще вночі – у північних. У центральній частині та на півдні істотні опади – навряд. Втримається також поривчастий, до сильного, вітер", – розповіла синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

До речі, 25 грудня відзначається день пам’яті святителя Спиридона, чудотворця. Це, як правило, був найхолодніший день грудня і наші предки по ньому визначали характер усієї зими.

Так, в давнину вірили, що якщо на Спиридона сонячно, то дні на святках (7-19 січня) будуть ясними, а Новий рік буде морозним, а якщо похмуро і на деревах іній - бути Новому року теплим і похмурим.

Популярні новини зараз

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Разом з тим Наталя Діденко наголосила, що вже в неділю, 26 грудня, зимовий холод повернеться в Україну сповна.

До слова, в останньому повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій сказано, що через снігопади та хуртовини 25 та 26 грудня у горах Iвано-Франкiвської, Львівської, у високогір'ї Закарпатської областей та 26 грудня у горах Чернівецької області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Що стосується неділі, 26 грудня, то в цей день дощі з мокрим снігом пройдуть на півдні, сході, у центрі та південному заході України. На решті території країни утримається хмарна, але суха погода.

А от в понеділок, 27 грудня, на заході, півночі та в центрі вночі стовпчики термометрів покажуть від 10 до 12 градусів морозу, а вдень від 4 до 6 градусів нижче за нуль. Найхолоднішим у цей день буде схід: уночі від 12 до 14 градусів морозу, а вдень синоптики прогнозують 6-8 градусів нижче за нуль.

Раніше Hyser повідомляв, що на Україну насуваються сильні морози.

Також наш портал писав, що синоптики розповіли, яка погода буде в Україні на Новий Рік.

Нагадаємо, що українців попередили про сибірські морози.