Журналістки, працівниці ресторанів і готелів, а також бухгалтера з легкої руки Міноборони, отримали завдання до кінця 2022 року стати на військовий облік, а інакше вони можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу. У суспільстві від такого нововведення хтось схопився за голову, хтось побіг в аптеку за корвалолом, а багато хто просто щиро здивувалися в чию голову прийшла настільки "цікава думка".

Так, 17 грудня набув чинності документ, яким жінок віком до 60 років зобов'язали стати на військовий облік. Таким чином Міноборони вирішило поповнити лави української армії.

Користувачі соцмереж ось уже 4-тий день активно обговорюють таке рішення влади.

Одним з перших на нововведення відреагував юрист Михайло Пластун. Він написав, що"такого трешу у своєму житті ще не бачив". При цьому юрист щиро не розуміє яким чином роботодавці повинні контролювати, щоб жінки, які вже працюють на підприємстві, стали на військовий облік. Також, на його думку, нових співробітниць найближчим часом приймати в штат роботодавці просто не будуть, так як не зможуть перевірити у них наявність військово-облікових документів з відмітками про взяття на облік.

Ексміністр оборони України Анатолій Гриценко в Facebook теж прокоментував настільки "необдумане" рішення Міноборони. По-перше політик не впевнений, що автори-розробники наказу-Міноборони, МВС, СБУ, СЗР і Мін'юст, який його завізував, врахували всі фактори і наслідки прийнятого рішення, не кажучи вже про механізм його впровадження.

Популярні новини зараз

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: про цей секрет знає не кожен

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Гриценко впевнений, що для виконання наказу потрібно як мінімум півтора-два роки в мирний час, а не зараз, коли з дня на день очікується напад на Україну армії Путіна.

А ось звичайні українці поставилися до ситуації з гумором і поділилися мемами. Звичайно ж найпоширенішими жартами стали натяки на" нежіночность " військової служби і особливу схильність представниць слабкої статі до наведення краси, зокрема, манікюру.