У Верховній Раді України був прийнятий закон, згідно з яким тепер всі українці-власники земельних паїв з кожного гектара повинні будуть платити по 1500 гривень.

Про це йдеться в новому, так званому, "ресурсному" законі, прийнятому народними депутатами 30 листопада, пише "Главред". Даний закон набуде чинності з 1 січня 2022 року після того, як президент України поставить на ньому свій підпис.

Навіть якщо земельна ділянка знаходиться в межах міста, він теж вважається городом. У разі, якщо розмір ділянки становить 0,5 га (50 соток), власникам доведеться платити фіксований податок.

Податок доведеться заплатити і тим, хто вирощує ту чи іншу продукцію для себе, а не для продажу на ринку.

Якщо земельні ділянки знаходяться за межами то власники паїв повинні будуть змушені платити не менше мінімальної суми податку, тобто, приблизно 1,5 тисяч гривень з 1 гектара.

Земля

Популярні новини зараз

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

"Приховуйте всі могили": у Росії заборонили ховати військових, яких привезли з України

Показати ще

Нагадаємо, що Верховна Рада України прийняла в цілому закон № 5600" про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень", який вводить мінімальне податкове навантаження для агросектору.

"Закон передбачає, що всі власники сільськогосподарських земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів, з 1 січня 2022 року повинні платити не менше мінімальної суми податку — близько 1500 гривень з гектара. Розмір мінімального податкового зобов'язання розраховується за відсотками від нормативної грошової оцінки, які варіюються за роками: у 2022 році-4%, у 2023-5%", - розповів керівник держпідприємства "Вінницький науково-дослідний і проектний інститут землеустрою", експерт із земельних питань Ярослав Ярославський.

Раніше Hyser писав про те, що українців змусять платити за свої городи.

Також Hyser повідомляв, що українців звільнили від земельного податку.

Нагадаємо, що за земельні паї доведеться платити по півтори тисячі.