Абсолютно всі знають, що овочі і фрукти як ні що інше є джерелом вітамінів і мінералів, адже вони багаті кальцієм, магнієм, залізом, цинком і вітамінами А, С, Е і К.але особливе місце в раціоні, на думку лікарів-гастроентерологів, має належати капусті і ось чому.

Капуста-це смачно, корисно і в більшості випадків – дешево. Ось і не дивно, що з давніх часів цей овоч має репутацію ключового продукту на кухні. Так, зі свіжої пекінської капусти роблять салати, білокачанну квасять, а кольорову тушкують і запікають. Крім того, капуста в усі часи була ліками.

Нещодавно стало відомо, що капустяний відвар сприяє зменшенню ймовірності серцево-судинних захворювань. Вся справа в тому, що до складу цього овоча входить велика кількість антиоксидантів, що дозволяють організму боротися з бактеріями і зміцнюють імунітет.

До речі, якщо сік з капусти – потужне концентроване "зброю" проти хвороб, то капустяний відвар – більш м'який, щадний варіант (до речі, і на смак теж).

За словами медиків, капустяний відвар готується всього за кілька хвилин, але його подальший корисний ефект на організм людини може додати кілька років життя.

Так, для приготування напою необхідно довести до кипіння каструлю з водою, а після кинути в неї кілька листя капусти і петрушку. Варити потрібно протягом семи хвилин. Фахівці радять почекати, поки капустяний відвар охолоне, і тільки потім його процідити і пити.

Популярні новини зараз

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Ви це викидаєте і не замислюєтеся: які відходи врятують вашу моркву від шкідників

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Крім допомоги серцю" рідкий варіант " капусти також допомагає відновити нормальне функціонування шлунка і очистити кишечник від токсинів.

Так, багато лікарів і дієтологи рекомендують своїм пацієнтам починати свій день зі склянки капустяної води, бажано перед сніданком. Приймати її потрібно натщесерце, з часом збільшуючи прийом до двох склянок в день. Це дозволить контролювати нормальне функціонування кишечника і уникати запорів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що експерти назвали напій, який знижує тиск.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, який продукт відганяє "поганий" холестерин.

Також "Hyser" писав, що стало відомо яка каша погано впливає на потенцію.