У грудні середня температура повітря іноді перевищуватиме норму місяця. Саме з цієї причини аж до Нового 2022 року сталого снігового покрову не буде.

Завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова розповіла, що в останній місяць поточного року очікуються мокрий сніг і дощ, пишуть "Факти". Через це сніговий покрив не встигне утворитися.

"Тому на новорічні свята снігу очікувати не варто", - говорить фахівець.

Теплая зима,фото:скриншот You Tube

Максимальне зниження температури в грудні буде на рівні -2...-3 градусів Цельсія, а ось у січні вже похолодає. Однак порівнюючи січень з середніми багаторічними значеннями, він не буде таким вже холодним.

На початку січня снігу також не буде. "У той же час температурний фон у всіх областях буде вище середніх багаторічних значень — від -3 до -5 градусів", - сказала вона.

Популярні новини зараз

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Раптово спалилися. У мережі розповіли, з ким живе і ділить ложе Діма Білан

Два "огірка" в один ріт: Леся Нікітюк злила "хмільне" відео про вибрики найближчого чоловіка

Показати ще

Завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту, кандидат географічних наук Віра Балабух зазначила раніше, що за останні тридцять років зими досить сильно потепліли, а останні п'ять років вони стало взагалі аномально теплими.

Також, каже вона, зменшилася швидкість вітру і вологість повітря, що зробило зимову погоду для людини більш комфортною.

А підвищення швидкості вітру всього на два метри в секунду призводить до зниження тепловідчуття на один градус. Балабух уточнює, що чим сильніше вітер, тим людині холодніше, і навпаки.

Штормовой ветер

Раніше Hyser писав про те, що синоптики порадували погодою на тиждень.

Також Hyser повідомляв, що категорично не можна дарувати на День Святого Миколая.

Нагадаємо, що в Україні насипле півметра снігу