Ні для кого не секрет, що податки вже довгий час сприймаються як невід'ємний аспект людської цивілізації. Таким чином питання про їх призначення, способи стягнення, розмір і вплив постійно викликають гарячі дискусії в суспільстві. Нововведення, яке зібралося ввести Міністерство фінансів, може і зовсім викликати хвилю обурення.

Так, стало відомо, що Міністерство фінансів готує непрямі методи податкового контролю, пише Оглядач. На практиці це означає, що з моменту прийняття закону податкова інспекція не тільки контролюватиме сплату внесків з доходів, а й витрати українців.

Потреба в такому жорсткому контролі виникла тому, що в Україні левова частка економіки знаходиться в тіні. Щоб змінити ситуацію в напрямку справедливості, влада хоче поставити питання тим українцям, які витрачають більше, ніж заробляють. Таким чином, якщо платник податків не зможе відповісти на питання "звідки взялися кошти на покупку", то його змусять доплатити 19,5% податку в державну казну.

"Умовно кажучи, Якщо існує факт купівлі великого об'єкта нерухомості, при цьому задекларованих доходів немає, і амністію людина не проходила, тобто вона не показала своїх реальних доходів, з яких чомусь не були сплачені податки... Наслідком цього буде те, що у податкової є право донарувати несплачені податки", – сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

Слід зазначити, що точні правила ще на стадії обговорення - Мінфін готує законопроект. Цілком можливо, що у вже затвердженому законі про непрямі методи контролю не враховуватимуться витрати до певної суми або нерухомість певної площі.

Отже, ідея така, що як тільки буде прийнятий закон про непрямий метод контролю, то будь-який українець, який здійснив покупку на суму понад 400 тисяч гривень, відразу потрапить під контроль податкової на предмет відповідності його витрат раніше отриманим доходам.

Популярні новини зараз

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

А в росії так можна? У Лівані в злочинців вибухнули телефони, кухонні прилади та навіть машини

Її навіть не потрібно варити: рецепт швидкої та апетитної аджики на зиму без болгарського перцю

Війна в Україні не закінчиться ні цього року, ні наступного: європейський міністр оборони зробив страшну заяву

Показати ще

Перевірити державним органам це не становить проблеми, так як з 1995 року Державна податкова служба веде облік всіх білих доходів. Тому чиновники можуть легко порівняти доходи і витрати і знайти розбіжності.

Раніше Hyser писав про те, що для українців ввели нові податки.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, хто зможе збагатитися.

Нагадаємо, що вакцинованим курортникам присвоять ковід-наклейки.