За останні два роки кліматологи зафіксували на території України взимку відразу кілька температурних рекордів. Вчені пояснили це тим, що в районі Північного полюсу була сформована стійка область низького тиску. Саме тому холодні потоки повітря циркулювали на півночі планети і не могли потрапити в південні райони Землі. Схоже, дана кліматична аномалія матиме місце і цієї зими.

Так, за прогнозом завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух, зима 2021-22 років буде навіть теплішою за попередні роки.

Попередні розрахунки вказують на те, що температура повітря в січні місяці буде на півтора градуса вищою за звичну норму. Загалом же прийдешня зима в Україні буде на 2-3 градуси теплішою, ніж зазвичай, а у лютому взагалі може прийти весна.

Разом з тим, за прогнозом фахівця, аномально тепла погода фіксуватиметься приблизно у 60% зимового періоду, проте у 40% варто очікувати навіть тимчасові сильні морози, знову ж таки нижчі за середньостатистичну норму.

Балабух пояснює, що похолодання буде пов'язане з арктичним холодом, який час від часу заходитиме на територію України.

А от опади синоптикиня прогнозує у межах норми. За її словами не очікується довгих періодів без снігу, втім, так само не буде затяжних снігопадів.

Популярні новини зараз

Може знищити цілі міста: вчені розповіли про астероїд "Апофіс", який наближається до Землі

Життя зміниться з сьогоднішнього дня: знаки Зодіаку, чия доля "перевернеться" після Повні

Її навіть не потрібно варити: рецепт швидкої та апетитної аджики на зиму без болгарського перцю

Війна в Україні не закінчиться ні цього року, ні наступного: європейський міністр оборони зробив страшну заяву

Показати ще

У той же час, фахівчиня наголошує, що все ще може кардинально змінитись, тому цей прогноз можна вважати лиш попереднім.

"Зараз відбуваються незвичайні процеси в атмосфері, особливо в арктичних регіонах. За ними потрібно спостерігати, перш ніж робити прогнози", – додала Балабух.

Разом з тим в Укргідрометцентрі вже розповіли, чи очікувати снігу на Новий рік. Відповідь зовсім не порадує дітей, що радіють чучугурам як найбільшому щастю в житті. Виявляється, утворенню снігового покриву заважатиме відносно висока температура повітря, тому в кінці грудня та на початку січня з опадів може бути хіба що дощ або мокрий сніг.

Раніше Hyser писав, що Україну накриють сильні снігопади.

Також наш портал повідомляв, що озвучені прогнози на зиму і майбутні свята.

Нагадаємо, стало відомо, коли в Україні припиняться снігопади.