Вона завжди говорила, що в політиці не розбирається, тому часто не розуміє що рухає тими, хто при владі-міністрами і Політбюро. При цьому легендарна актриса не боїться про це говорити відкрито і впевнено висловлювати свою особисту громадянську позицію.

Так, Лія Ахеджакова не боїться приховувати своїх опозиційних поглядів щодо російської влади, більше того, вона неодноразово публічно висловлювала підтримку Україні в протистоянні з Росією.

І ось днями, на церемонії вручення премії глядацьких симпатій "зірка театрала" в Московському "театрі Вахтангова", актриса висловила обурення через те, що нинішня російська влада ставить клеймо шпигунів своїм кращим представникам інтелігенції. При цьому актриса висловила підтримку журналістам телеканалу " Дождь "і видання"Медуза".

"Зараз смисли стали змінюватися. Що таке "иноагент"?. Ну, це ж шпигун! Він ходить тут, нюхає, на нас доносить і руйнує наше життя. Це "иноагент". Але чому звання "іноагента" присвоюється зараз кращим людям професії? Кращим!", – заявити Ахеджакова після нагородження в почесній номінації"Легенда сцени".

Також знаменитість нагадала присутнім про скандал через монолог її героїні в постановці "перший хліб". Ще б пак, після скарги організації" офіцери Росії " СК почав перевірку на предмет образи ветеранів і викликав її на допит.

Варто відзначити, що гості церемонії двояко поставилися до виступу актриси: одні засудили Лію за використання культурного майданчика в якості політичної трибуни, інші підтримали її промову гучними оплесками.

Популярні новини зараз

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Тепер повістки вручатимуть по-новому: до чого слід готуватися

Війна в Україні не закінчиться ні цього року, ні наступного: європейський міністр оборони зробив страшну заяву

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Також не були єдині в думці і звичайні росіяни, які висловилися в мережі. Одні підтримали актрису і засипали її компліментами, інші ж розкритикували і почали насміхатися над знаменитістю.

"Лія Ахеджакова, ви справжня людина. Безмежна повага за талант і громадянську позицію", "маленька смілива жінка", "Одна з небагатьох вибрали совість, а не конформізм", "людина з великої літери", "соромно, що ми сидимо і ні чого не робимо", "маленька смілива жінка"," як ще ОМОН не увірвався і не поклав усіх", " кращим?", "Кращими вони самі себе призначили?", "Хотілося б дізнатися, хто ці люди, які їй аплодували", "божевільна, а аплодуючі потенційні зрадники", – написали люди.

ДО РЕЧІ, виступ народної артистки Росії Лії Ахеджакової стало одним з найбільш пам'ятних моментів Церемонії нагородження премії.

Раніше "Hyser" писав про те, що Тетяна Кравченко зі "Сватів" похвалилася оригінальним фото.

Також наш портал розповів про те, що Сергій Безруков повідомив шанувальникам радісну новину про поповнення в родині.

Нагадуємо, що зірка серіалу" Татусеві дочки " придбала собі місце на кладовищі.