У кожній країні є своя традиція святкування Нового року, а також свої особливі страви на це свято. Олів'є давно і міцно увійшло в список улюблених салатів українців і росіян.

Так, на сьогоднішній день існує маса варіантів приготування салату олів'є. І це при тому, що у всіх сучасних книгах, статтях, тв-передачах та інтернет-публікаціях стверджується, що Люсьєн Олів'є, Російський кухар французького походження, що працює в московському ресторані, зумів зберегти таємницю свого знаменитого салату. І зараз вона знаходиться на Введенському кладовищі в Москві.

Ось тільки справжні гурмани їжі заявляють, що існує як мінімум два "справжніх відновлених" рецепта. І в обох варіантах сказано, що справжня закуска олів'є готується тільки з рябчиків, а для заправки класичного олів'є використовували соуси "Провансаль" і "Кабулі". Мабуть, в той час саме рябчики були символам буржуазного благополуччя.

Зараз же замість рябчиків беруть телятину, куріпку або курку, а каперси і оливки сучасні господині замінили солоними огірочками і консервованим горошком. Єдине, що залишилося незмінним – заправка "провансаль".

Отже, щоб його приготувати, потрібно взяти 5 перепелиних яєць, 200 мл рослинного масла, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. цукру, 1/2 ч. л. солі, 1/2 ч. л. гірчиці і перець за смаком. Сам же процес приготування займе не більше хвилини.

Щоб все вийшло як свого часу у Люсьєна Олів'є, ручной блендер потрібно опустити в чашу таким чином, щоб конус з ножем повністю накрив жовтки. Далі необхідно включити режим "турбо" або ж максимальну швидкість, і близько 5-10 секунд (в залежності від потужності блендера) тримати нерухомо, поки на дні не з'явиться емульсія. Тепер можна піднімати трохи ніжку, поки все масло з'єднається з отриманою масою.

Популярні новини зараз

Андрій Данилко вперше показав свої шикарні апартаменти з декількох квартир на Хрещатику

Як легко позбутися бур'янів на плитці: після цього ваш тротуар буде ідеальним завжди

Це як "Пісня про Червоний Ніл": який знак вам відповідає згідно з давньоєгипетською астрологією

Огірки будуть до сильних заморозків незважаючи ні на що: чим підгодувати овоч для продовження плодоношення

Показати ще

Рекомендуємо з таким соусом приготувати оригінальне олів'є, де замість дефіцитних рябчиків використовується яловичий язик.

Інгредієнти для салату:

  • 5 картоплин (приблизно 450 г)
  • 300 г вареного яловичого язика
  • 1-2 свіжих огірка
  • 50 г оливок
  • 30 г каперсів
  • 200 г готового майонезу або соусу на перепелиних яйцях.

Час приготування: 2 години.

Приготування покроково:

1. Окремо відварюємо картоплю і яловичий язик, додаємо спеції для аромату.

2. Нарізаємо кубиками очищену картоплю, язик і огірок. Оливки можна додати цілком, а можна і порізати. Відправляємо в миску каперси. Солимо і перчимо до смаку. Заправляємо майонезом і перемішуємо. Олів'є по 100-річному рецептом готове, можна подавати до столу.

Раніше "Hyser" повідомляв, що стало відомо, скільки грошей доведеться витратити українцям на новорічний стіл.

Наш портал писав, що дієтолог розповів, чим можна замінити майонез в салаті Олів'є.

Нагадаємо, що дієтолог розкрила секрети справжнього хліба.