На останньому засіданні Кабінету Міністрів було прийнято рішення про розширення вимог щодо вакцинації

Деякий час тому в Кабінеті Міністрів прийняли рішення про те, що для представників певних професій наявність повного курсу щеплень проти коронавірусу є обов'язковою умовою для роботи. На останньому засіданні уряду, яке відбулося 24 листопада, було прийнято рішення про те, щоб розширити список таких професій.

Повідомляється, що тепер в обов'язковому порядку щепитися проти коронавірусу зобов'язані також співробітники установ соціального захисту, працівники державних компаній "Укрзалізниця" і "Укрпошта". Всі працівники, які не отримають вакцину до 9 грудня, будуть відсторонені від роботи. Вони не отримуватимуть заробітну плату, а період відсторонення не зараховуватиметься до страхового стажу.

Повідомляється, що крім працівників соцзахисту і державних підприємств, щеплення повинні зробити ще й працівники підприємств, установ і організацій, які відносяться до сфери управління центральних органів виконавчої влади.

Глава уряду Денис Шмигаль назвав таке рішення відповідальним підходом. Оскільки представники перерахованих вище професій найчастіше контактують з іншими людьми. Він також розповів, що велика частина українських педагогів і держслужбовців вже повністю щеплена. 96% осіб отримали першу дозу і більше 85% щеплені повністю.

Виняток у вигляді не відсторонення від роботи невакцинованих співробітників буде робитися тільки тим українцям, у яких є абсолютні протипоказання до проведення подібних щеплень. Доводиться це тільки медичним висновком про наявність протипоказань до вакцинації проти коронавірусу.

Популярні новини зараз

Секрет досвідчених дачників: як позбутися надокучливих кульбаб на городі

Не натягніть у хату біду: що ні в якому разі не можна робити в Страсну п'ятницю

Смачніше за будь-які бутерброди: рецепт гарячих грінок з курячим фаршем і сиром

Не повторюйте цю помилку: чому в жодному разі не можна кип'ятити воду двічі

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про нові правила однієї з карантинних зон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні посилять карантин.

Також "Hyser" писав, що українських субсидіантів попередили про серйозні рейди.