На сьогоднішній день картопля настільки вкоренилася в раціоні кожного українця, що є мало не другим хлібом. І ніхто при цьому вже не пам'ятає, що привезена ця культура була з Південної Америки. Ми їмо картоплю у вигляді пюре, дерунів, галушок, додаємо в начинки, супи і запіканки, але сьогодні розглянемо рецепт картоплі, запеченого в духовці.
Отже, в духовці картоплю можна запікати цілою або часточками, з різними спеціями, травами або начинками, з м'ясом, рибою або овочами. Адже саме в духовці виходить особливо ароматна, м'яка картопля, яка має рум'яну хрустку скоринку.
Автори рецепту на ресурсі "Шеф-кухар" предлагат всім спробувати запекти картоплю в духовці, просто додавши ароматні трави і бекон.
Інгредієнт:
- ВЕЛИКА Картопля-7 шт.;
- Бекон-200 г;
- Часник-4 зубчики;
- Рослинна олія-50-100 г;
- Прованські трави, сіль, перець — за смаком.
Отже, для приготування картоплі спіраллю нам буде потрібно досить велика і рівна картопля довгастої форми. Її потрібно ретельно помити щіточкою і просушити.
Далі кожну картоплину протикаємо наскрізь дерев'яною паличкою і гострим ножем, починаючи від краю, ріжемо картоплю по спіралі. При цьому товщину спіралі робимо 3-4мм.якщо товщину робити більше, то Картопляна спіраль буде погано розтягуватися, а також може поламатися при розтягуванні по шпазі.
Популярні новини заразПоказати щеМобілізація українців за кордоном: ТЦК дістануть навіть тих, хто виїхав із
Українців шокують шалені штрафи за дім у селі: як не втратити сотні тисяч гривень на своєму будинку
Долар шокує українців? Чи злетить курс до 42 гривень вже цього місяця, прогноз курсу валют
Оля Полякова без штанів зняла Машу Єфросиніну
Потім рослинне масло змішуємо з часником, сіллю, перцем і травами.
Отриманою сумішшю обмазуємо картоплю і кладемо в прорізи шматочки бекону.
Запікаємо в духовці, накривши деко з картоплею фольгою.
Перед подачею готову страву рекомендується посипати зеленню.
Раніше Hyser писав про те, що йде різке подорожчання м'яса і ковбаси.
Також Hyser повідомляв, що в Україні подорожчає соняшникова олія.
Нагадаємо, що в Україні з неймовірною швидкістю злетіла ціна на сало.