На українсько-російському кордоні Російська Федерація зосередила велику армію своїх військових. На дії країни-агресора вже відреагували в НАТО.

Повідомляється, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про те, що Північноатлантичний альянс уважно стежить за розвитком обстановки на кордоні Росії і України, пише "Главком". Більш того, він готовий реагувати на зміни обстановки.

"Ми уважно спостерігаємо за незвичайними пересуваннями російських військ на кордоні з Україною", - заявив він у програмі "Axios on HBO".

За його словами, Альянс знаходиться насторожі і готовий до абсолютного будь-якого розвитку ситуації.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг. Скріншот з відео на Youtube
Генсек НАТО Йенс Столтенберг. Скріншот з відео

Крім того, Столтенберг заявив, що Україна розчарована через те, що ще не набула членства в НАТО для того, щоб захиститися від Росії. Одночасно з цим він пояснив даний стан справ. За словами генсека, країну приєднають до Альянсу в разі підтримки дане рішення всіма 30 країнами-членами.

Популярні новини зараз

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Спочатку будуть ракетні атаки і бомбардування: у США розповіли, як Росія нападе на Україну

Показати ще

Раніше Великобританія заявила про підкріплення української армії військовослужбовцями своєї країни. Повідомляється, що близько 600 своїх військовослужбовців готовий надати Британський спецназ.

Вся справа в тому, що Великобританія побоюється вторгнення Росії і тому готова мобілізувати в бік України оперативні групи SAS і Paras.

Відправка військових сил почалася після того, як глави оборонних міністерств і начальника Секретної розвідувальної служби Сполученого Королівства заявили про можливе вторгнення країни-агресора.

Раніше Hyser писав про те, що Олександр Лукашенко заявив, що збирається розмістити зенітно-ракетні комплекси біля кордонів України.

Також Hyser повідомляв, що Путін стягує війська до польських і литовських кордонів.

Нагадаємо, що Скабєєва заявила про плани по Києву.