Новий глава Міністерства оборони України Олексій Резніков зробив гучну заяву

Не так давно в Україні змінився керівник Міністерства оборони, яким став Олексій Резніков. Він вирішив не втрачати часу, і вже зробив досить гучну заяву. За його словами, зараз він обговорює вельми животрепетну для багатьох українців тему: скасування обов'язкового призову на термінову військову службу. Про це повідомляє Інформаційний портал "Сьогодні".

Повідомляється, що про подібне рішення Резніков думає в першу чергу тому, що його мрією є виключно професійна українська армія, яка являє собою набагато ефективнішу армію, ніж та, що складається з призовників. Одночасно з тим міністр зазначає, що для подібних змін в першу чергу уряду необхідно зробити службу привабливою для українців, і тоді не доведеться призивати в армію молодих людей студентського віку.

Варто відзначити, що Резніков — далеко не перший, хто говорить про подібну масштабну ініціативу. Питання створення професійної армії та скасування призову піднімалося ще на початку 2000-х років президентом Леонідом Кучмою, який ставив завдання розробки плану поетапного переходу виключно на контрактну службу до 2015 року.

Крім того, будучи тільки кандидатом президенти, інший український президент, Віктор Ющенко, у свою передвиборчу програму вніс пункт про скасування призову в армію і забезпечення комплектування професійної армії з 2010 року. Зрештою, можна згадати і про Юлію Тимошенко, яка також обіцяла скасувати заклик, причому неодноразово.

Варто відзначити, однак, що незважаючи на заяви всіх перерахованих вище політиків, 1 жовтня в Україні так чи інакше почався осінній призов до лав ЗСУ, який триватиме до 21 грудня.

Популярні новини зараз

Ви будете хвалитися цією стравою перед знайомими: рецепт картоплі, запеченої шарами в сметані з сиром та цибулею

Здивуйте рідних та близьких: рецепт млинців з крабовими паличками та сиром

Ціни вас точно здивують: в Україні почав різко дорожчати найпопулярніший фрукт

Віщі сни на Великдень: в який день вони здійснюються і як їх тлумачити

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що командувач ОС заявив, що Україна готова відбити напад РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Яроша призначили на високу посаду в ЗСУ.

Також "Hyser" писав, що на Донбасі був зафіксований черговий обстріл з боку бойовиків.