В ефірі Прямого каналу керівник Центрального штабу Національного Корпусу Максим Жорін заявив, що дозвіл відповідати на вогонь українським військовим дали лише публічно, натомість у своїх дзвінках керівництво вимагає доповідних.

Жорін розповідає, що завжди контактує зі своїми побратимами на фронті, хоч сам вже й звільнився. І ось перед тим, як їхати у студію, він знову з ними говорив. «Ми якраз говорили про це питання, стосовно того, чи дозволили їм відкривати вогонь у відповідь, чи ні», - каже націоналіст.

За словами керівника Нацкорпусу, дозвіл на відкриття вогню пролунав лише публічно. «Що гатіть, стріляйте, все. Але ж в реальному житті — абсолютно нічого не змінилось», - констатує він.

Як пояснює Жорін, наказ на дозвіл відкривати вогонь у відповідь є і українські військові його виконують, але, окрім цього, є ще й певні нюанси. Зокрема, націоналіст розповідає про певну процедуру. «В кращому випадку, десь 2 хвилини проходить до того, як їм подзвонить вище керівництво, і викличе з доповідною, чому вони відкрили вогонь», - зазначає він.

Як підкреслює керівник Центрального штабу Нацкорпусу, офіцерам і військовим на фронті важко говорити такі речі журналісту і він це розуміє, адже може бути покарання.

Як повідомляв Hyser, Тамарін розповів про провалену реформу правоохоронної системи та її вплив на повернення ОРДЛО.

Популярні новини зараз

Вишні вистачить і на компот, і на варення: що потрібно зробити, щоб цього року гілки гнулися від ягід

Нарешті удача вас казково потішить: яким знакам Зодіаку пощастить у травні.

Урожаю вистачить і на компот, і на варення: чим треба поливати полуницю, щоб кущі ломилися від ягід

Прийде платити за борги родичів, яких уже немає: що вигадали депутати

Показати ще

Також Hyser писав про те, що 25 вересня в Урзуфі відбулася церемонія пошани пам’яті полеглих бійців.