Політична партія «Держава» виступила на підтримку рішення країн «великої двадцятки» ввести мінімальний 15-відсотковий податок на доходи міжнародних корпорацій.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив лідер цієї партії Дмитро Василець.

«Багато років транснаціональні компанії заробляли в нашій країні десятки мільярдів доларів, але ухилялися від сплати податків, використовуючи свої можливості. В результаті Україна недоотримала податків на багато мільярдів доларів. Дефіцит державного бюджету їй довелося закривати шляхом кабальних кредитів Міжнародного валютного фонду і випуску облігацій державної позики у валюті», - зазначає політик.

Схвалюючи рішення країн G-20, Василець закликав використовувати цей досвід в нашій країні, щоб діяльність транснаціональних корпорацій відповідала Податковому кодексу України.

«Ми вимагаємо від Верховної Ради негайно внести поправки до Податкового кодексу, щоб прискорити сплату податків транснаціональними корпораціями. Ця вимога і наші рекомендації будуть направлені в профільний комітет парламенту», - підкреслює Дмитро Василець.

Як повідомляє Hyser, раніше партія «Держава» назвала абсолютно неприпустимим примус українців до вакцинації під загрозою обмеження громадянських свобод.

Популярні новини зараз

Здивуйте рідних та близьких: рецепт млинців з крабовими паличками та сиром

Коли захотілося чогось смачненького: рецепт незвичайної та ситної запіканки з пельменів та сиру

Прийде платити за борги родичів, яких уже немає: що вигадали депутати

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Показати ще

Також Hyser повідомляв, що ця партія привітала Комуністичну партію Китаю зі 100-річчям і закликала до розширення співробітництва між нашими країнами.